Black Brew Beer, BBB "411"

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 572, Black Brew Beer, BBB "411", Ελληνική stout μπύρα τετραπλής ζύμωσης με 8,5% αλκοόλ, από την Ηλειακή Ζυθοποιία στο Λαντζόϊ Ηλείας. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη μπύρα καθώς στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί 11 συστατικά, βύνη, διαφορα δημητριακά, νερό, μαγιά, λυκίσκος, χειροποίητες καραμέλες από καφέ και μαύρη ζάχαρη, μια ειδική συνταγή από χυμό σφενδάμου και μια συλλογή φρέσκων οργανικών βοτάνων. Η συνταγή ανήκει στη limited edition σειρά τη ζυθοποιίας που παρουσιάστηκε το χειμώνα που μας πέρασε, με το όνομα “UPPER FIFE LEGACY”. Είναι συνταγή της σκωτσέζικης οικογενείας McDarren's Upper File Clan που προσφέρθηκε στην Master Brewer της Ηλειακής Ζυθοποιίας, Ιωάννα Σιδηροπούλου από τον Martin Glahan McDarren, τον "εκπρόσωπο" της οικογενείας στην Ελλάδα, που εδώ και πάνω από δέκα χρόνια έχει επιλέξει να ζει μόνιμα στο νομό Ηλείας.
Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της BBB 411 είναι μαύρο φυσικά και κατά το σερβίρισμα σχηματίζεται ελάχιστος αφρός μπεζ χρώματος. Έχει απαλά σχετικά βυνώδη αρώματα που της προσδίδονται από τις βύνες σιταριού, καβουρδισμένες βύνες κριθαριού, και υπέροχες νότες καφέ, καραμέλας, καφέ ζάχαρης. Έχει υπεργεμάτο σώμα, χαμηλή ανθράκωση, και το αλκοόλ πολύ καλά κρυμμένο. Η γεύση της είναι καταπληκτική, ισορροπημένα γλυκόπικρη, ιδιαίτερα πολύπλοκη με νότες σφενδάμου, μελιού και πικρής σοκολάτας. Τέλος, η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, γλυκόπικρη κι όξινη. Αυτή η οξύτητα στην επίγευση είναι που της δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και με κέρδισε.

Πηγή : www.patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland