Stone IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 450, Stone IPA, Γερμανική West Coast Style india pale ale μπύρα με 6,9 % αλκοόλ και 77 IBUs από τη Stone Brewing Berlin, το ευρωπαϊκό παράρτημα της αμερικανικής μητρικής Stone Brewing με έδρα το Escondido της California. Η Stone Brewing ιδρύθηκε το 1996 από τους Greg Koch και Steve Wagner και πολύ γρήγορα πρωτοστάτησε στο χώρο της craft μπύρας σε εκείνα τα πρώτα χρόνια της αμερικανικής επανάστασης στην craft μπύρα! Το όνομα της ζυθοποιίας παραπέμπει σε κάτι δυνατό όπως η πέτρα και το έμβλημά τους είναι το πέτρινο γκαργκόιλ (gargoyle), η πέτρινη υδρορροή που προστατεύει τους τοίχους των κτηρίων από την υγρασία και επίσης διώχνει τα κακά πνεύματα, βλέπε φθηνά συστατικά, παστερίωση και χημικά πρόσθετα μακριά από τις μπύρες τους.
Η πρώτη μπύρα της Stone Brewing ήταν η Stone Pale Ale και θεωρούνταν ναυαρχίδα τους  μέχρι την απόσυρση της το 2015. Το πιο γνωστό της brand είναι η Arrogant Bastard Ale της οποίας η γραμμή παραγωγή αυτονομήθηκε το 2015 και παράγεται από την Αrrogant Βrewing σε διάφορα ζυθοποιία της Αμερικής και όχι μόνο. Η Stone Brewing έχει αξιολογηθεί ως "world class brewery" από τα γνωστά sites των λάτρεων της μπύρας RateBeer & BeerAdvocate, ενώ από τους αναγνώστες του δεύτερου αναδείχθηκε το 2014 σε "All Time Top Brewery on Planet Earth".
Το χρώμα της είναι θολό πορτοκαλόξανθο, με λευκό, πυκνό, κρεμώδη αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματα της  είναι έντονα, σύνθετα, με νότες εσπεριδοειδών, πεύκου και τροπικών φρούτων που προέρχονται από 3 διαφορετικές ποικιλίες λυκίσκου Magnum, Centennial & Mosaic. Η γεύση της είναι υπέροχη, πικρή και γλυκιά, με νότες καραμέλας κι η επίγευσή της αρκετά έντονη, πικρή, μεγάλης διάρκειας. Την ευχαριστήθηκα πραγματικά!

Πηγή: en.wikipedia.org.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland