Gralsburg Pilsner

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 438, Gralsburg Pilsner, Γερμανική pilsner μπύρα με 4,3 % αλκοόλ, από τη ζυθοποια Brauerei zum Schwarzen Adler στο Wassertrüdingen της Βαυαρίας, που ανήκει στο Oettinger Bier Gruppe. Είναι μπύρα της χαμηλής κατηγορία τιμής, γνωστές και σαν φθηνόμπυρες, περιπτερόμπυρες και άλλα τέτοια επίθετα. Για να μπορέσει το Oettinger Bier Gruppe να κρατήσει τις τιμές όσο πιο χαμηλές, δεν κάνει διαφημίσεις και δεν χρησιμοποιεί μεσάζοντες (φορτηγά της ζυθοποιίας παραδίδουν κατευθείαν στις αποθήκες). Επίσης η όλη διαδικασία της ζυθοποίησης είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και χρησιμοποιούνται ελάχιστοι υπάλληλοι για την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων μπύρας! Παράγεται σύμφωνα με το νόμο του 1516 περί καθαρότητας του ζύθου, γνωστός και ως Reinheitsgebot
Χρυσόξανθη και διαυγής μπύρα, με πλούσιο λευκό αφρό, μέτριας διάρκειας. Διακρίνονται τυπικά και απαλά αρώματα βύνης και μελιού. Ελαφριά και ελάχιστα γλυκιά γεύση, παραδόξως αρκετά ευχάριστη με ελάχιστη πικράδα, μέτρια ενανθράκωση και ευχάριστη επίγευση. Θα έλεγα πως έχει τα χαρακτηριστικά μιας απλής lager κι όχι της pilsner. Σίγουρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά σίγουρα πίνεται περισσότερο ευχάριστα απ' ότι είχα προετοιμαστεί.

Πηγή: en.wikipedia.org


Σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο. Είναι κορυφαία επιλογή για φθηνή και καλή (στη γεύση τουλάχιστον) μπίρα. Και εγώ περίμενα περισσότερη πικράδα (δεν με χάλασε!!), αλλά είναι ακριβώς όπως την περιγράφει ο Γιώργος. Χάρηκα ότι η χαμηλή τιμή έχει να κάνει με άλλους παράγοντες, και όχι με την χαμηλότερη ποιότητα. Το λιγότερο αλκοόλ (πιθανόν λιγότερη μέθη και λιγότερες θερμίδες), μαζί με τα παραπάνω καθιστά τη μπύρα αυτή στο νούμερο 1 της προτίμησης μου. Ίσως είναι υπερβολικό αλλά βρήκα το άγιο δισκοπότηρο... (Gral - sburg) στην μπύρα (και με υ)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland