ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ALE

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 431, ΙΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ Ale, Ελληνική golden ale μπύρα με 5,0% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την Ικαριακή Ζυθοποιία στην Ικαρία, λίγο έξω από τον Φάρο. «Μια μπύρα καμωμένη με νερό από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας, της νήσου της μακροζωίας. Μία μπύρα που οφείλει το όνομα της στην μητριαρχική παράδοση του τόπου μας.» όπως χαρακτηριστικά αναγράφει η ετικέτα! Η ζυθοποιία ξεκίνησε την παραγωγή μπύρας το 2017 από τρεις νέους, τους Ιωάννη Κεφάλα, Βαγγέλη Αγγελουδάκη και Ειρήνη Κουλουλία, που
αποφάσισαν να πάρουν τα... ρίσκα τους και να επενδύσουν τα χρήματα και κυρίως τον κόπο και το χρόνο τους, ποντάροντας κατ' αρχήν στην αγάπη για τη μπύρα και κατά δεύτερο στα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νησιού.
Η μπύρα είναι απαστερίωτη, φρέσκια, ημιφιλτραρισμένη, ξανθιά με λευκό πυκνό αφρό μέτριας διάρκειας. Διακρίνονται ευχάριστα, απαλά, αρώματα βύνης και λυκίσκου σε ισορροπία. Η γεύση της είναι δροσιστική, ξεδιψαστική, με νότες γρασιδιού και εσπεριδοειδών, ελαφρύ σώμα και μια πολύ ελαφριά πικράδα η όποια είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της μέσης διάρκειας επίγευσή της!


Πηγή: www.liberal.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland