Fonias Pale Ale


Μπυρολόγιο ημέρα 338, FONIAS, Ελληνική pale ale μπύρα με 6,2% αλκοόλ, από την οικογενειακή Μικροζυθοποιία Σαμοθράκης. Η ονομασία της είναι εμπνευσμένη από τον χείμαρρο και καταρράκτη του νησιού Φονιά. Το κύριο συστατικό της μπύρας είναι το νερό του νησιού, που είναι ένα από τα 4 καλύτερα νερά της Ευρώπης και το κριθάρι είναι από την Κομοτηνή.
Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στην μπύρα, πριν καν το άνοιγμα, είναι η ποιότητα της ετικέτας, με τον ανάγλυφο γυαλιστερό μπλε καταρράκτη στην ματ μαύρη επιφάνεια της, καθώς και η αναγραφή
SAMOTHRAKI BEER
FONIAS PALE ALE
στον κώδικα Μπράιγ (Braille, το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών).
Με το άνοιγμα απελευθερώνονται τα φρουτώδη αρώματα, και με το σερβίρισμα αποκαλύπτεται το θολό πορτοκαλόξανθό χρώμα της. Ο αφρός, λευκός και πυκνός με μεγάλη διάρκεια. Το άρωμα του λυκίσκου συμπληρώνει τα υπόλοιπα φρουτώδη αρώματα όπως του νεραντζιού και του γκρέιπφρουτ. Η γεύση, υπεροχή, ξεδιψαστική, ελάχιστα πικρή άλλα και λίγο γλυκιά! Τέλος, ελαφρώς πικρή και μεγάλης διάρκειας είναι και η επίγευση της. Μετά από 2 σερί μπυρομέρες με μπύρες της κατηγορία χαμηλής τιμής πραγματικά τον ευχαριστήθηκα τον φονιά ή δολοφόνο όπως τον χαρακτηριστικά τον ανέφερε ο γιος μου κάποια στιγμή. 



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland