Vermillion Red Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 310 Vermillion, Αγγλική premium red ale μπύρα με 5% αλκοόλ από την ζυθοποιία Camerons Brewery, στο Hartlepool, λίγο βορειότερα του Middlesbrough. Είναι η δέκατη μπύρα του 10ήμερου 19-28 Μαΐου 2017 στη Μεγάλη Βρετανία. Βγαίνει μόνο σε βαρέλι, και την ήπια στην παλαιότερη pub του Manchester, στην ιστορική "The Old Wellington", στις 25/5/2017!
Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1865 από τον John William Cameron στο Hartlepool. Το 1992 αγοράστηκε από την Wolverhampton & Dudley, η οποία 10 χρόνια αργότερα την πούλησε στην ζυθοποιία Castle Eden. Είναι στις 10 μεγαλύτερες ζυθοποιίες στην Αγγλία, όμως το 80% της παραγωγής της είναι για τρίτες εταιρείες, όπως η Heineken που έχει και το 24% της Camerons, και η Carlsberg! Είναι γνωστή στην Αγγλία κυρίως από την Strongarm, μια κόκκινη bitter ale που παράγει από το 1995, στην οποία είναι βασισμένη και η Vermillion, οι οποία παράχθηκε με αφορμή το Wetherspoons International Real Ale Festival Spring 2015.
Έχει υπέροχο κόκκινο χρώμα και κρεμώδη αφρό. Χαρακτηρίζεται από αρώματα toffee, βανίλιας και καραμέλας. Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση, ισορροπημένη με την επίσης ελαφριά πικράδα των λυκίσκων Fuggles και Goldings, και μεγάλης διάρκειας επίγευση.




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland