Innis & Gunn Original


Μπυρολόγιο ημέρα 314, Innis & Gunn Original, Σκωτσέζικη Scotch Ale μπύρα με 6,6% αλκοόλ, που παράγεται με συμβόλαιο από τη ζυθοποιία Wellpark Brewery, στη Γλασκώβη. Μπορεί να επέστρεψα μόλις από το ταξίδι αναμνήσεων στη Σκωτία, το Manchester και το Λονδίνο αλλα ώς φαίνεται ο νους είναι ακόμα εκεί. Μόλις δόθηκε η ευκαιρία λοιπόν για Σκωτσέζικη μπύρα επί Ελληνικού εδάφους δεν την άφησα να πάει χαμένη. (Φυσικά ήξερα ότι οι μπύρες Innis & Gunn εισάγονται στην Ελλάδα από την Unibrau Hellas και γι αυτό δεν τις κυνήγησα στην βάση τους!)

H βάση της Innis and Gunn είναι στο Εδιμβούργο στη Σκωτία και ιδρύθηκε το 2003. Οι μπύρες της είναι οι πιο δημοφιλείς Βρετανικές μπύρες στον Καναδά και οι δεύτερες πιο δημοφιλείς στην Σουηδία. Η ζυθοποίηση στην Innis and Gunn αναπτύχθηκε αρχικά ως ένας τρόπος να αρωματίζουν τα δρύινα βαρέλια που χρησιμοποιούσαν για να ωριμάσει το whiskey τους στο αποστακτήριο William Grant and Sons. Το αρχικό σχέδιο ήταν να πεταχτεί η μπύρα αφού είχε αρωματίσει το βαρέλι, αλλά ο ζυθοποιός Dougal Sharp ‘Master Brewer’ στην Caledonian Brewery παρατήρησε ότι η διαδικασία είχε ένα ευχάριστο αποτέλεσμα στην μπύρα, οπότε και η ζυθοποίηση έγινε αυτοσκοπός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ετικέτα η μπύρα ωριμάζει 77 ημέρες πριν κυκλοφορήσει και οι 30 πρώτες είναι σε δρύινα βαρέλια. Το χρώμα της μπύρας είναι πορτοκαλοκόκκινο με λευκό αφρό μέτριας διάρκειας. Διακρίνονται ευχάριστα αρώματα, βανίλιας, καραμέλας και ξύλου. Η γεύση είναι γλυκιά έως πολύ γλυκιά, έντονα βυνώδης, καθόλου πικρή, με νότες βανίλιας, καραμέλας, αποξηραμένων φρούτων και μελιού. Όλα αυτά γίνονται περισσότερα έντονα καθώς η μπύρα ζεσταίνεται! Το ίδιο γλυκιά είναι και η επίγευση! Μια πολύ ενδιαφέρουσα μπύρα κυρίως για αυτούς που δεν θέλουν τις πικρές μπύρες!

Πηγή: portal.unibrau.gr




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland