Diebels


Μπυρολόγιο ημέρα 324, Diebels, Γερμανική alt μπύρα (altbier) με 4,9 % αλκοόλ, από τη ζυθοποιία Brauerei Diebels (AB InBev), στην περιοχή Issum του Düsseldorf, της πόλης με την μεγαλύτερη παραγωγή μπίρας alt. Το όνομα alt που σημαίνει παλιό οφείλεται στο γεγονός ότι παρασκευαζόταν πριν τις τεχνικές καινοτομίες του 19ου αιώνα. Ενώ ζυμώνεται με αφροζύμες, στη συνέχεια υφίσταται μεταζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία. Παράγεται σύμφωνα με το νόμο του 1516 περί καθαρότητας του τηςμπύρας (Reinheitsgebot)
Είναι σκουρόχρωμη, κεχριμπαρένια προς μαύρη με πυκνό λευκό αφρό. Άρωμα από καβουρδισμένη βύνη καραμέλα και λυκίσκο. Απαλή γεύση, λίγο μεταλλική, βυνώδης, και γλυκόπικρη.  Το τελείωμα της είναι πικρό και ξηρό. Γενικά πάντως, η πρώτη μου εμπειρία με altbier είναι θετικότατη.

Πηγή: www.newsbeast.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

AMMOUSA IPA

Sknipa Bold

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Johnnies’ Beer Hefeweizen

SALONIKIA

AMMOUSA GOLDEN NEIPA

Στάλα Strong Ale

Στάλα Pale Ale

Sknipa Lady

De’KA 5