Iron Maiden Trooper IPA

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 716, Iron Maiden Trooper IPA, Βρετανική india pale ale μπύρα με 4,3 % αλκοόλ, από τους Iron Maiden και τη ζυθοποιία Robinsons στο Stockport λίγο έξω από το Manchester της Αγγλίας! Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Η Trooper IPA κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2020 και αποτέλεσε την προσθήκη στη σειρά Trooper. Μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ και να διαβάσετε για τις 4 από αυτές που έχουν ήδη περάσει από τις σελίδες του παρόντος μπυρολογίου εδώ!

Η σημερινή IPA φέρεται να είναι εμπνευσμένη από αμερικάνικες IPA που δοκίμασε ο ίδιος ο Bruce Dickinson στο Craft Brewers Conference στο Ντένβερ το 2019, όπου ήταν ο βασικός ομιλητής κάνοντας και την ακόλουθη επισήμανση: "Ο πελάτης είναι ένα άτομο που μπορεί να απομακρυνθεί. Δεν θέλετε πελάτες. Θέλετε θαυμαστές. Θέλετε φίλους."

Περνώντας στη γευσιγνωσία της Trooper IPA, έχουμε μια αφροζύμωτη, ξανθιά και διαυγή μπύρα, με αρκετό λευκό, συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Το σώμα της είναι ελαφρύ με χαμηλή ανθράκωση. Τα αρώματα της είναι μιας τυπικής αγγλικής IPA, βυνώδη, με νότες καραμέλας και λυκίσκου σε ισορροπία. Η γεύση της είναι ευχάριστη, ολίγον πικρή, ξεδιψαστική, με έναν κυρίως hoppy μεν χαρακτήρα εσπεριδοειδών αλλά χωρίς υπερβολές δε. Επίσης διακρίνονται νότες καραμέλας και ξηρών καρπών, αλλά ο αμερικάνικος hoppy χαρακτήρας ο οποίος φέρεται να ενέπνευσε τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, κατά την προσωπική μου άποψη είναι τελείως απών. Τέλος, η επίγευσή της είναι, ελαφρώς πικάντικη και πικρή και μεγάλης διάρκειας! 



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland