Framboise Boon

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 717, Framboise Boon, Βέλγικη lambic μπύρα με σμέουρα (raspberries), με 5% αλκοόλ και 22 IBUs από την Brouwerij Boon στο Lembeek της επαρχίας Φλαμανδικής Βραβάντης (Flemish Brabant), δίπλα στο γνωστό κανάλι Brussels - Charleroi.

Η Brouwerij Boon είναι μια από τις 10 ζυθοποιίες παραγωγούς lambic εντός της κοιλάδας του ποταμού Senne και παράγει ένα ευρύ φάσμα lambic μπυρών, συμπεριλαμβανομένων των oude geuze, oude kriek & faro. Μπορείτε να διαβάσετε για τη ζυθοποιία και την ιστορία της εδώ.

Τα lambic με raspberries δεν ήταν και πολύ συνηθισμένα παλιότερα. Παράγονταν μόνο για μερικές εβδομάδες το καλοκαίρι. Η Brouwerij Boon ήταν η πρώτη, που έδωσε πνοή στην παρασκευή τους το καλοκαίρι του 1976, με τη Framboise Boon. Περισσότερο από 300 γραμμάρια σμέουρα και αγριοκέρασα ανά λίτρο lambic (ηλικίας 7 - 8 μηνών) χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της προσδίδοντάς της μια πραγματικά υπέροχη, φρουτώδη γεύση! 

Η Framboise Boon έχει υπέροχο, σκούρο κόκκινο χρώμα με αρκετό ροζέ αφρό μεγάλης σχετικά διάρκειας για lambic. Τα αρώματα της είναι υπέροχα, ολίγον όξινα με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες βατόμουρου. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, αναζωογονητική, περισσότερο ξηρή απ' ότι γλυκιά, όξινη και στυφή, καθόλου πικρή και φυσικά ιδιαίτερα φρουτένια! Τέλος, η επίγευσή της είναι ξηρή, στυφή και όξινη σε αντιστοιχία με τη γεύση κι έχει μέση διάρκεια.

Πηγή: www.boon.be


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland