Hidden Pearl

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 647, Hidden Pearl, Cosmic Hazy IPA, Ελληνική india pale ale μπύρα με 5,5% αλκοόλ και 40 IBUs. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) μεταξύ της gypsy ζυθοποιίας Blame The Sun Brewing και της επίσης gypsy Strange Brew, η οποία ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιίας Μεταμόρφωσης (Alea Brewing Co.). Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του Οκτωβρίου που μας πέρασε στο 1o Athens Craft Beer Festival και στις αρχές του Νοεμβρίου κυκλοφόρησε σε κουτάκια.
Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν βύνες κριθαριού, σιταριού, βρώμης καθώς επίσης και νιφάδες βρώμης, λυκίσκος Mosaic και pink grapefruit.

Photo : www.facebook.com/blamethesunbrewing
Η Hidden Pearl, έχει θολό σκουρόξανθο χρώμα με αρκετό, κρεμώδη, σχεδόν συμπαγή, λευκό αφρό πολύ μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, hoppy, φρουτώδη, με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Το σώμα της είναι φουλ γεμάτο και με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, με νότες γκρέιπφρουτ και γενικά εσπεριδοειδών φρούτων και πεύκου, και που όσο περνά η ώρα και ζεσταίνεται, γίνεται ακόμα νοστιμότερη και πολύπλοκη! Τέλος, η επίγευσή της είναι ξηρή και στυφή με αρκετή πικράδα και μέση διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland