Clepsydra Raspberry Florida Weisse

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 646, Clepsydra Raspberry Florida Weisse, Ελληνική Florida weisse με 3,8% αλκοόλ, από την Clepsydra Nomad Brewing, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Οι Florida Weisse μπύρες είναι μια αμερικανική εκδοχή των γνωστών από τον δέκατο έκτο αιώνα κλασσικών Ευρωπαϊκών Berliner Weisse. Οι τελευταίες παραδοσιακά σερβίρονταν με λίγο γλυκό σιρόπι βατόμουρου στο πλάι, το οποίο προστίθονταν στην τελική μπύρα για να μετριάσει την οξύτητά της. Στα μέσα του 2009, ο Doug Dozark της Cycle Brewing, που τότε ήταν στην Peg's Cantina εισάγει αυτό που τώρα αποκαλούμε Florida weisse, μια ιδιαίτερα αναζωογονητική και στυφή μπύρα που έχει σαν βάση την Berliner Weisse αλλά με την προσθήκη φρούτων της Φλόριντα κατά τη ζυθοποίηση, πριν τη ζύμωση! Μια μπύρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ που είναι ιδιαίτερα ξεδιψαστική και τραγανή, ότι πρέπει για τα ζεστά απογεύματα στη Φλόριντα!

Το χρώμα της Clepsydra Raspberry Florida Weisse είναι κόκκινο με αρκετό, ελαφρώς ροζ αφρό μέσης διαρκείας και συνοχής. Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα φρουτώδη με νότες λεμονιού και κόκκινων φρούτων! Το σώμα της είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, ξεδιψαστική και αναζωογονητική, φρουτώδης, με νότες έντονες νότες βατόμουρου και σχετικά όξινη. Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας με ευχάριστη στυφάδα κι οξύτητα.

Πηγή: newtobrew.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia