Kingfisher Premium

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 423, Kingfisher Premium, Ινδική lager μπύρα με 5% αλκοόλ, από τον Ινδικό όμιλο United Breweries Group, του οποίου το 42,4% ανήκει στο Heineken Group.
Ο όμιλος UB Group, ιδρυθηκε το 1915 από τον Σκωτζέζο Thomas Leishman που ένωσε τις ζυθοποιίες, Castle Brewery και Nilgiris Breweries (1857), Bangalore Brewing Co. (1885), British Brewing Corp. (1903) και BBB Brewery Co. Ltd. (1913).
Η Kingfisher, αλκυόνη στην Ελληνική, παράγεται από το 1978 και είναι η Νο 1 μπύρα της Ινδίας. Είναι ότι πρέπει για να αντισταθμίσει λίγο το κάψιμο από τα γνωστά Ινδικά καρυ! Στην Ευρώπη παράγεται από την Kingfisher Beer Europe με την άδεια της Heineken αλλά σύμφωνα με την αυθεντική Ινδική συνταγή.
Το χρώμα της είναι χρυσόξανθο και είναι διαυγής, με έναν κατάλευκο αφρό μέτριας διάρκειας. Έντονο βρήκα το άρωμα της βύνης κριθαριού ενώ η μεστή της γεύση είναι ευχάριστα ισορροπημένη μεταξύ της βύνης και του λυκίσκου. Είναι ξεδιψαστική και ελαφρώς όξινη και στη γεύση αλλά και στην επίγευση. Αν και ιδιαίτερα επιφυλακτικός στην αρχή, η αλήθεια είναι πως την καταευχαριστήθηκα αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όντως ήταν τόσο νόστιμη ή απλά είχα καιρό να πιώ μια απλή lager μπύρα!



Παλαιότερο λογότυπο

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland