Argo Freddo Espresso

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 552, Argo Freddo Espresso, Ελληνική stout μπύρα με 5,6% αλκοόλ, από τη Μικροζυθοποιία Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Esperanto Collaboration Brew, μια εταιρεία που εμπνέεται από τα ταξίδια, τις ανθρώπινες  φιλίες και τις άπειρες δυνατότητες που δίνει η ζύμωση της μπύρας. Δεν τα λέω εγώ, τα λέει η ετικέτα! Έτσι, η Freddo Espresso είναι μια μπύρα που δημιουργήθηκε από την φιλία μεταξύ ενός περιπλανώμενου και ενός τοπικού ζυθοποιού, εμπνευσμένη από τη στιγμή του βραδιού, όταν είναι πολύ αργά για άλλον έναν καφέ και ίσως νωρίς για μια καλή μπύρα.
Στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί σκούρες βύνες κριθαριού, νιφάδες βρώμης, λυκίσκος και μαγιά φυσικά αλλά και φρεσκοψημμένοι  κόκκοι καφέ από το γνωστό καφεκοπτείο της πόλης, «Ο Κόκορας».
Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της Freddo Espresso είναι μαύρο με λίγο σχετικά καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Έχει έντονα βυνώδη αρώματα που της προσδίδονται από τις καβουρδισμένες βύνες κριθαριού, και υπέροχες νότες καφέ. Έχει γεμάτο σώμα και χαμηλή σχετικά ανθράκωση. Η γεύση της είναι καταπληκτική, ισορροπημένα γλυκόπικρη, με νότες καφέ και πικρής σοκολάτας, χωρίς γευστικές υπερβολές. Τέλος, η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, κι ελαφρώς πικρή. Ακολουθήστε την προτροπή της ετικέτας και συνοδέψτε την με "κουλουράκι" του καφέ, ειδικά αν την πίνετε αργά το απόγευμα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland