Anderson Valley Bourbon Barrel Stout


Μπυρολόγιο ημέρα 250, Anderson Valley Bourbon Barrel Stout, Αμερικάνικη stout με 14 IBU και 6,9% αλκοόλ, από την ιδρυθείσα το 1987 ζυθοποιία Anderson Valley Brewing Company στο Boonville, California. Είναι η μπύρα που προορίζονταν για την βραδυά της πρωτοχρονιάς του 2017 και λόγω μια μικρής αδιαθεσίας αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή από την Weird Beard Decadence Stout. Αυτή λοιπόν έμελλε τελικά να είναι η διακοσιοστή πεντηκοστή ημέρα του του αγαπημένου μου μπυρολογίου!
Η ιδιαιτερότητα της μπύρα αυτής είναι η τρίμηνη ωρίμανση σε ήδη χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια μπέρμπον!! Παλιότερα τα βαρέλια ήταν αυτά του πασίγνωστου WILD TURKEY BOURBON με τη γνωστή τους γαλοπούλα να φιγουράρει και στην ετικέτα της μπύρας!!

Η γαλοπούλα του μπέρμπον.
Η γαλοπούλα της μπύρας.
Το μπουκάλι που έχω στα χέρια μου όμως δεν έχει ούτε γαλοπούλα ούτε ... κούβο που λέμε στην Κρήτη, αλλά τη μασκότ του ζυθοποιείου, ένα υβρίδιο αρκούδας με κέρατα ελαφιού! Αν διασταυρώσεις μια αρκούδα (bear) με ένα ελάφι (deer), το αποτέλεσμα είναι η beer που ακούει στο όνομα Barkley


Στο δια ταύτα τώρα, η μπύρα είναι το κάτι άλλο! Υπέροχο μαύρο χρώμα, με καφέ αφρό που γρήγορα υποχωρεί σε ένα λεπτό στρώμα. Αρώματα καφέ, μαύρης σοκολάτας καβουρδισμένης βύνης και του μπέρμπον φυσικά, χωρίς όμως να είμαι βέβαιος πως το τελευταίο θα το αναγνώριζα να δεν ήξερα πως υπάρχει! Και στη γεύση το περίμενα λίγο ποιο έντονο, σίγουρα όμως της δίνει μια υπέροχη αίσθηση, που την κάνει ακόμα πιο πολύπλοκη από μια συνηθισμένη stout. Με 6 διαφορετικές βύνες και 2 ποικιλίες λυκίσκων η γεύση είναι αν μη τι άλλο πολύπλοκη, βυνώδης, γλυκιά και ελαφρώς πικρή. Έχει μέτρια ενανθράκωση, και το αλκοόλ είναι κρυμμένο μεν στη γεύση αλλά αισθητό στο κεφάλι μιας, και το μπουκάλι είναι 650 ml, περίπου όσο 2 μικρά δηλαδή. Η επίγευση είναι ελαφρώς όξινη, μέτριας διάρκειας. Εύκολα δεν θα τη βρείτε αλλά αν την  βρείτε πιείτε την όσο ακόμα είναι χειμώνας.


 


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland