Brink's Μαύρη


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 242, Brink's μαύρη, οργανική dunkel μπύρα με 4,8% αλκοόλ από την Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία ΑΒΕΕ, στους Αρμένους Ρεθύμνου. Φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, φυσικά θολή μπύρα που διατηρείται στο ψυγείο για 4 μήνες. Οι πρώτες ύλες (βύνη κριθαριού, λυκίσκος και μαγιά, όλα βιολογικής καλλιέργειας) εισάγονται από τη Γερμανία με πίστη στο γερμανικό νόμο του 1516, περί «καθαρότητας του ζύθου».
Το 2001 που πρώτο-παρασκευάστηκε κυκλοφόρησε με το όνομα Ρεθυμνιακή το οποίο και έφερε μέχρι το 2010 που μετονομάστηκε σε Brink’s από το επίθετο του δημιουργού της, μαθηματικού Dr. Bernd Brink, καθώς σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπεται η χρήση γεωγραφικών προσδιορισμών στην ετικέτα. Η λέξη ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ αντικαταστάθηκε στην ετικέτα με μια μακριά παύλα πριν από τη λέξη ΜΑΥΡΗ μέχρι να ξεκαθαρίσει το νομικό πλαίσιο. Παρακάτω φαίνονται η παλιά και η νέα ετικέτα.
Το χρώμα της είναι σκούρο κεχριμπαρένιο με πυκνό λευκό αφρό μέτριας διάρκειας. Στη μύτη διακρίνονται τα αρώματα της βύνης και της καραμέλας, ενώ η γεύση της είναι πλούσια και γλυκιά, με νότες καφέ και μελιού. Η επίγευση είναι απαλή με μέτρια διάρκεια.


Η νέα ετικέτα με την παύλα πριν τη λέξη ΜΑΥΡΗ!

Η παλιά ετικέτα της Ρεθυμνιακής Μαύρης

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland