Septem Quaranta Giorni

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 725, Septem Quaranta Giorni, Ελληνική NEIPA (New England India Pale Ale) μπύρα με 5,9% αλκοόλ από τη Septem Μικροζυθοποιία στο Ωρολόγιο Ευβοίας.
Και αυτή η μπύρα σχετίζεται με τα μέτρα που πάρθηκαν στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, και μάλιστα ήταν από τις πρώτες καθώς εμπνεύστηκε και ζυθοποιήθηκε κατά το πρώτο lockdown διάρκειας 42 ημερών (23/3/2020 06:00 - 4/5/2020 06:00). Αυτό μαρτυρά και η ονομασία της Quaranta Giorni που σημαίνει 40 ημέρες

Στην ετικέτα της απεικονίζεται ένας παραδοσιακός γιατρός του μεσαίωνα με της χαρακτηριστική μάσκα που φόραγε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Πανώλης ή Μαύρης Πανούκλας όπως αλλιώς είναι γνωστή! Έχει γυάλινα «μάτια» και μια μύτη σε σχήμα κώνου ή ράμφους πουλιού και από μέσα υπήρχε άχυρο (για να φιλτράρει τον αέρα) και αρωματικές ουσίες αφενός επειδή κάποιες από αυτές θεωρείτο πως προστάτευαν από τον μιασματικό αέρα και αφετέρου για να κρατά μακριά τις δυσάρεστες οσμές από τις ανοιχτές πληγές των ασθενών και των νεκρών που συνήθως σε περιόδους έξαρσης της πανούκλας συσσωρεύονταν σε δημόσια θέα.

Χαλκογραφία του γιατρού Schnabel [Dr. Beak] της πανούκλας του 17ου αιώνα, στη Ρώμη το 1656. 
Paulus Furst of Nuremberg, Doctor Schnabel von Rom, 1656, British Museum, London.
Πηγή: https://www.catisart.gr/i-maska-toy-mayroy-thanatoy-kai-oi-giatroi-ton-epidimion/


H Quaranta Giorni είναι 
απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα που ανήκει στη σειρά Hobby Hoppy Series, στην παραγωγή της οποίας χρησιμοποιούνται 4 διαφορετικές βύνες, Marris Otter Pale Malt, Wheat Malt, Oat Flakes & Amber Malt και 4 ποικιλίες λυκίσκου, Mosaic, Citra, Amarillo & Nelson Sauvin.
 
Στην όψη είναι ελαφρώς θολή, ξανθοκίτρινη με λευκό συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα, βυνώδη και φρουτώδη με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι ευχάριστη, γλυκόπιοτη κι ευκολόπιοτη, με απαλές νότες καραμέλας και λουλουδιών αλλά και φρουτώδεις νότες, κατά κύριο λόγο εσπεριδοειδών και κατά δεύτερο, ροδάκινου και μάνγκο! Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας, γλυκόπικρη και φρουτώδης με νότες αντίστοιχες της γεύσης της. Μια ευχάριστη μπύρα που κατά την προσωπική μου άποψη ίσως θα έπρεπε να κυκλοφορεί ως American IPA αντί για NEIPA.

Πηγή: shop.septem.gr 

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland