Σόλο Κάψα

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 698, Σόλο Κάψα, Ελληνική stout μπύρα με 6% αλκοόλ και 30 IBUs. Ζυθοποιήθηκε από την Κρητική ζυθοποιία Σόλο και κυκλοφόρησε στα τέλη του Μαΐου που μας πέρασε.

Η κάψα ως λέξη στο κρητικό ιδίωμα χρησιμοποιείται πολύ συχνά αντί της υπερβολικής ζέστης, του καύσωνα. Ιδιαίτερα επιτυχημένη λοιπόν η ονομασία της σημερινής μπύρας της Σόλο.

Το χρώμα της Κάψας είναι κατάμαυρο, με καφέ, κρεμώδη αφρό μικρής διάρκειας. Τα αρώματα της είναι βυνώδη, έντονα, αρκετά πικάντικα, με νότες πιπεριών, καβουρδισμένης βύνης, καφέ και σοκολάτας. Το σώμα της είναι ιδιαίτερα γεμάτο, με χαμηλή ανθράκωση, και η γεύση της πικρή και ξηρή με βυνώδεις νότες καραμέλας, σοκολάτας και καφέ στην οποία κυριαρχεί ο πικάντικος για ορισμένους ή καυτερός για κάποιους άλλους χαρακτήρας. Τέλος στην επίγευση είναι που νοιώθεις περισσότερο αυτό το κάψιμο το οποίο φυσικά υπερισχύει κατά κράτος της πικράδας σε διάρκεια! Αν σας αρέσουν οι αρκετά πικάντικες γεύσεις δοκιμάστε την όσο θα υπάρχει ακόμα, ιδιαίτερα τώρα που φεύγει το καλοκαίρι θα τραβιέται ακόμα πιο εύκολα, αν πάλι δεν σας αρέσουν απλά προσπεράστε την.

Κάψα χει και καψώνομαι, κεντώ και σιγολιώνω,
η γιαγκιλίνα σου μαθιά καίει αθρώπους μόνο. Γ. Μ. 

Πηγή: shop.solobeer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol