Edge Brewing Pure Decadence

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 492, Edge Brewing Pure Decadence, Ισπανονορβηγική Russian Imperial Stout με 10,3% αλκοόλ και 68 IBUs. Ζυθοποιήθηκε από τη ζυθοποιία Edge Brewing στη Βαρκελώνη, σε συνεργασία με τη Νορβηγική μικροζυθοποιία Lervig Aktiebryggeri. Περισσότερα για την Edge Brewing εδώ.
Η Lervig Aktiebryggeri ιδρύθηκε το 2003 στο Stavanger και τα πρώτα χρόνια παρήγαγαν κυρίως pilsner μπύρα. Το 2010 προσέλαβαν τον Αμερικανό Mike Murphy ως head brewer και έκαναν μια στροφή προς τις craft μπύρες. Πλέον παράγουν κάθε λογής μπύρα άλλα οι πιο δημοφιλής τους μπύρες είναι οι imperial stouts και οι New England IPAs. Το 2014 το γνωστό site ratebeer.com συμπεριέλαβε τη Lervig στις 100 καλύτερες ζυθοποιίες του κόσμου!
Η Pure Decadence είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο ζυθοποιών προς τιμήν της φιλίας του και των όμορφων στιγμών που έχουν μοιραστεί και η αυξημένη της ζήτηση, ανάγκασε την Edge Βrewing να τη συμπεριλάβει στην ετήσια γραμμή παραγωγής της.
Το χρώμα της είναι κατάμαυρο με σχετικά λιγοστό αλλά κρεμώδη καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, ευχάριστα με ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα, βυνώδη με νότες καβουρδισμένου καφέ και σοκολάτας! Έχει χαμηλή ενανθράκωση, γεμάτο σώμα με το αλκοόλ να είναι ευδιάκριτο ακόμα και στο άρωμα. Η γεύση της είναι με μία λέξη, καταπληκτική! Πλούσια, γλυκιά και πικρή ταυτόχονα, με νότες σοκολάτας και καφέ, και με μια επίσης έντονη και μακρά, γλυκόπικρη επίγευση.

Πηγή:  en.wikipedia.org
Πηγή:  edgebrewing.com 




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland