Estrella Damm Inedit


Μπυρολόγιο ημέρα 255, Estrella Damm Inedit, Ισπανική witbier μπύρα με 4,8% αλκοόλ από την κορυφαία ζυθοποιία της Καταλωνίας, Damm.
H Inedit (σημαίνει "κάτι που δεν έχει γίνει ξανά στο παρελθόν") φέρει την υπογραφή του διάσημου Ισπανού σεφ Ferran Adria, ο οποίος σε συνεργασία με την ομάδα του φημισμένου μεν αλλά κλειστό πλέον, 3 αστέρων Michelin εστιατορίου El Bulli, και τους brewmasters της ζυθοποιίας Damm, το 2008 δημιούργησαν την πρώτη μπύρα ειδικά σχεδιασμένη για να συνοδεύει φαγητό, λες και όλες οι άλλες είναι για να τις πίνουμε ξεροσφύρι ή με στραγάλια μόνο! Τι να πεις όμως, αυτή είναι η δουλειά του μάρκετινγκ! Παράγεται από ένα μοναδικό μείγμα βύνης κριθαριού και σιταριού, λυκίσκου, κόλιανδρου, φλοιού πορτοκαλιού, γλυκόριζας, μαγιάς και νερού. Μετά την εμφιάλωση γίνεται και επαναζύμωση στη φιάλη. Η Ιnedit σερβίρεται ιδανικά σε ποτήρι λευκού κρασιού και διατηρείται σε σαμπανιέρα μετά το άνοιγμα. Οι δημιουργοί της προτείνουν το ποτήρι να γεμίζεται ως τη μέση, ώστε να είναι εφικτή η σωστή εκτίμηση της γεύσης και των αρωμάτων της μπύρας.
Είναι θολή ξανθιά με βελούδινο λευκό αφρό. Διακρίνονται ευχάριστα πολύπλοκα αρώματα λουλουδιών, εσπεριδοειδών, κολίανδρου και ginger και η γεύση της είναι ευχάριστη, δροσιστική, έντονα φρουτώδης και ελαφρώς γλυκιά. Έχει μέτρια ενανθράκωση και επίγευση μακράς διάρκειας, όμως με δυο λόγια δεν είναι και καμιά τρομερή μπύρα. Έχω δοκιμάσει πολύ καλύτερες wit μπύρες. Πάντως είναι σίγουρα ένα ωραίο δώρο αντί κρασιού (κάπως έτσι την απέκτησα κι εγώ) και θα τη βρείτε κυρίως σε κάβες.

Πηγή: www.okathens.gr






Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland