Préaris Quadrocinno



Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 385, Préaris Quadrocinno, Βέλγικη strong dark ale μπύρα με 10 % αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την gypsy ζυθοποιία Vliegende Paard Brouwers σε συνεργασία με την ζυθοποιία De Proefbrouwerij.
Η ζυθοποιία γνώρισε τεράστια εξέλιξη από τον Απρίλιο του 2011 που αποφάσισαν όντας οικοζυθοποιοί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό σπιτικής ζυθοποίησης “Brouwland Biercompetitie” με την δυνατότερη τους μπύρα  Préaris Quadrupel. Κέρδισαν τον τίτλο best craft beer (home brewed) Belgium 2011 και τότε αποφάσισαν πως πρέπει να παραγάγουν μπύρα σε μεγαλύτερους όγκους. Από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους οι μπύρες τους παράγονται στη ζυθοποιία De Proefbrouwerij. Σε 3 χρόνια οι μπύρες τους ήταν διαθέσιμες σε περισσότερα από 9 κράτη σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική.
Η μπύρα έχει σκούρο καστανόμαυρο χρώμα με πυκνό καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας. Στην παρασκευή της χρησιμοποιείται καφές ποικιλίας Costa Rica. Διακρίνονται τα υπέροχα αρώματα του καφέ, των ξηρών καρπών και των σκούρων φρούτων! Η γεύση της είναι γλυκιά, απαλή με νότες καραμέλας βανίλιας και σοκολάτας. Το αλκοόλ είναι καλά κρυμμένο ειδικά όταν είναι ελαφρώς παγωμένη. Η επίγευση της είναι γλυκιά με μια σχετική πικράδα. Μια πάρα πολύ καλή μπύρα ότι πρέπει για το χειμώνα. Αρχικά κυκλοφορούσε μόνο το χειμώνα αλλά με τη ζήτηση που είχε πλέον διατίθεται όλο το χρόνο!

Πηγή : www.prearis.be



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland