Babylone


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 381, Babylone, Βέλγικη bitter ale μπύρα με 7 % αλκοόλ, 38 EBC και 55 IBUs. Παρασκευάζεται από την ζυθοποιία Brussels Beer Project σε συνεργασία με την BrouwerijAnders!. H Brussels Beer Project είναι αποτέλεσμα πληθοπορισμού (crowdfunding) και μπορεί κάποιος να γίνει μέλος του project με 180 ευρώ και αντάλαγμα έως και μια ντουζίνα μπύρες ετησίως εφ' όρου ζωής! Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται από 2500 crowdfunders.

Το μανιφέστο που υπογράφει είναι "αφήστε τα μοναστήρια και πιάστε τους παιδότοπους"! Πιστεύει στην ιδέα της συνδημιουργίας και είναι περήφανη που ιδρύθηκε το 2013 και όχι το 1492!
Η συνταγή της Babybone, είναι βασισμένη στην Βαβυλώνα της Μεσοποταμίας 7000 χρόνια πριν, σ' ένα ποτό από ζυμωμένο ψωμί! Η ιδέα της χρήσης των απούλητων ψωμιών από τα supermarkets στη ζυθοποίηση προήλθε από το γεγονός ότι το 12% της σπατάλης τροφίμων στις Βρυξέλλες είναι ψωμί. Υπολογίζεται το 30% του κριθαριού που χρησιμοποιείται στη ζυθοποίηση θα μπορούσε να αντικατασταθεί με μιάμιση φέτα ψωμιού ανά μπουκάλι! Δηλαδή για 4000 λίτρα μπύρας περίπου 500 κιλά ψωμί! Έτσι, η ζυθοποιία προμηθεύεται το απούλητο ψωμί από τα κοντινά supermarkets, εκεί το ξεραίνουν και το κόβουν σε νιφάδες πριν το χρησιμοποιήσουν στη ζυθοποίηση.

Η Babylone έχει χαλκοκόκκινο χρώμα με πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Στη μύτη διακρίνονται εξίσου δυνατά τα ευχάριστα αρώματα της βύνης και του λυκίσκου (ποικιλίας Chinook). Η γεύση είναι ευχάριστη, δροσιστική, πικρή, δυνατή κι ελάχιστα ξηρή. Η επίγευση είναι επίσης πικρή και ελαφρώς ξηρή.

Πηγή: www.beerproject.be
Πηγή: www.reuters.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland