ΚΥΚΑΩ Sour Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 727, ΚΥΚΑΩ Sour Ale, Ελληνική sour ale μπύρα, από την Αχαΐα με 7,5% αλκοόλ και 10 IBUs. Παρασκευάζεται από την ΚΥΚΑΩ -Handcrafted, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία Ο.Ε. στο Πλατάνι Αχαΐας, λίγο έξω από την Πάτρα. Περισσότερα για την ΚΥΚΑΩ εδώ.
Η σημερινή μπύρα είναι μια kettle sour ale με προσθήκη πουρέ ροδάκινου και βερίκοκου σε γενναίες ποσότητες 400 γραμμαρίων στο λίτρο, και κόκκους της γνωστής βανίλιας από την Ταΐτή! 

H Κυκάω sour ale είναι θολή ξανθοκίτρινη με αρκετό, λευκό αφρό χαμηλής συνοχής και μικρής διάρκειας. Τα αρώματα της είναι υπέροχα, φρουτώδη και όξινα, με έντονες νότες ροδάκινου και βερίκοκου! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, αρκετά όξινη που σε συνδυασμό με τις φρουτώδεις νότες της πραγματικά εντυπωσιάζουν τους λάτρεις του είδους! Για να πω την αλήθεια, τη βανίλια όσο και να την έψαξα δεν την βρήκα στο στόμα μου. Το σώμα της είναι μεσαίο, με αρκετή ανθράκωση και τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, με κύριο χαρακτηριστικό τον φρουτώδη και όξινο χαρακτήρα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

Blonder Bräu

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Thüringer Premium Bier

Argos Star Lager

Gralsburg Pilsner