Guinness Blonde IPA

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 718Guinness Blonde IPA, Ιρλανδική μπύρα τύπου india pale ale με 5 % αλκοόλ και 28 IBUs από την Diageo, στο St. James's Gate του Δουβλίνου. Με αφορμή την σημερινή γιορτή του Αγίου Πατρικίου, του σημαντικότερου προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας, η σημερινή μπύρα επιλέχθηκε σκόπιμα  να σχετίζεται με την Ιρλανδία. Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία, και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν γενικά παρελάσεις και φεστιβάλ, εκδηλώσεις που καλούνται céilithe, και την χρήση του πράσινου χρώματος ή του τριφυλλιού (shamrocks) σε ενδύματα και αξεσουάρ. Για την ιστορία της πασίγνωστης ζυθοποιίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η Guinness Blond IPA εισάγεται στη χώρα μας από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία στο κλασσικό κουτί των 440 ml (όπως και το μεγάλο αδερφάκι της, τη μαύρη Guinness Draught) το οποίο κοσμείται από το γνωστό τουκάν της Guinness από τις καμπάνιες του John Gilroy.

Το χρώμα της είναι ξανθό, διαυγές, με αρκετό λευκό, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Το άρωμά της είναι απαλό, βυνώδες με ήπιες νότες λυκίσκου και χαρακτήρα εσπεριδοειδών. Το σώμα της είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι ευχάριστη, δροσιστική, ξηρή, με τον κλασσικό χαρακτήρα μιας αγγλικής IPA αλλά με πιο ήπια πικράδα. Τέλος, η επίγευσή της, είναι μέσης διάρκειας με απαλές νότες εσπεριδοειδών σε αντιστοιχία με την γεύση. Σίγουρα δεν είναι μια IPA που θα σε συγκινήσει αλλά είναι αρκετά ευκολόπιοτη και ότι πρέπει για τη σημερινή περίσταση.

Sláinte!!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland