Notos Κίτρινη Αποστολή Irish red ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 502, Κίτρινη Αποστολή, Ελληνική Irish red ale μπύρα με 5% αλκοόλ. Πρόκειται για μια μπύρα που μόλις κυκλοφόρησε (στις 21 Δεκεμβρίου 2018) και μάλιστα για έναν ιερό σκοπό, τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο! Ζυθοποιήθηκε από την Notos Brewery - Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου, με εκλεκτές πρώτες ύλες από το Ale Box brew shop και η διάθεσή της ξεκίνησε από το εστιατόριο Estrella Heraklion. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις της Notos Brewery για τη συγκεκριμένη μπύρα θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά αγαθών που στη συνέχεια θα προσφερθούν στην Κίτρινη Αποστολή. Τα σημεία διάθεσης της μπύρας στο Ηράκλειο μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Η Κίτρινη Αποστολή είναι μια εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Ιδρύθηκε το 2012 από τον Δημήτρη Αποστολάκη και πλέον αριθμεί 27.450 μέλη. Στηρίζει τον Ηρακλειώτικο κόσμο συστηματικά 3 φορές τον χρόνο, Πάσχα, Χριστούγεννα και στο άνοιγμα των σχολείων. Μηνιαίως βοηθάει με τρόφιμα πάνω από 250 οικογένειες και πολλές άλλες που αδυνατούν να έχουν τα απαραίτητα όπως έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες προέρχονται από δωρεές μελών της. Ο σκοπός της ομάδας είναι να βοηθάει και να είναι δίπλα σε όποιον συμπολίτη μας  έχει ανάγκη αλλά και να αυξήσει το αίσθημα της αλληλεγγύης στην πόλη του Ηρακλείου. Όλη η δράση της είναι καθαρά εθελοντική και προέρχεται από την αγάπη, και το αίσθημα προσφοράς των συνανθρώπων μας. Και πιο σημαντικό όλων η Κίτρινη Αποστολή δεν δέχεται χρήματα!!! Δείτε την Κίτρινη Αποστολή εν δράση στο παρακάτω βίντεο.


Στα της μπύρας τώρα, η Irish red ale της Κίτρινης Αποστολής και της Notos Brewery είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη με σκούρο χαλκοκόκκινο χρώμα και εκρού κρεμώδη αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι απαλά, κυρίως βυνώδη με νότες καραμέλας, toffee, ξηρών καρπών, αγάπης και αλληλεγγύης. Το σώμα της μπύρας είναι μέτριο προς πυκνό, με μέση ενανθράκωση και άφθονη υπερηφάνεια. Η γεύση της είναι ευχάριστη, έντονη, ισορροπημένα γλυκόπικρη και με ευδιάκριτες τις νότες προσφοράς και μετριοφροσύνης. Τέλος, η επίγευση της είναι ελαφρώς πικρή μα προκαλεί χαμόγελα ευχαρίστησης και δυνατά αισθήματα ικανοποίησης!

Πηγή: www.facebook.com



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland