Pauwel Kwak

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο, ημέρα 55, Pauwel Kwak, Βελγική strong dark Belgian ale με 8,4% αλκοόλ από την Brouwerij Bosteels στο Buggenhout, του Βελγίου. Γνωστή και ως "μπύρα των ψαράδων" του Βελγίου, ξεχωρίζει με το ποτήρι της εκτός από την πολύ ιδιαίτερη γεύση της.

Το 18ο αιώνα ο Pauwel Kwak παρασκεύαζε τη δική του μπύρα, η οποία ήταν σκοτεινή και βαριά και είχε επίσης ένα πανδοχείο στο Βέλγιο όπου οι ταχυδρομικές άμαξες το χρησιμοποιούσαν ώστε να σταματήσουν για ένα διάλειμμα. Εκείνη την εποχή, στο Ναπολεόντειο κώδικα αναφερόταν ότι οι οδηγοί λεωφορείων απαγορευόταν να πίνουν μπύρα με τους επιβάτες τους και έτσι δεν επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν την άμαξα για να ξεδιψάσουν. Ο Pauwel Kwak εφηύρε μια αποτελεσματική λύση σε αυτό το πρόβλημα προσφέροντας τη διάσημη μπύρα του σε ένα ειδικό γυαλί που θα μπορούσε να προσαρμοστεί στη μεταφορά, έτσι ώστε οι οδηγοί να μπορούν επίσης να απολαύσουν την μπύρα τους καθοδόν. Αυτή η ιστορία ενέπνευσε την Brouwerij Bosteels η οποία την παράγει απο το 1980.
Το ποτήρι της Pauwel Kwak και η βάση του
Το χρώμα της είναι σκουρόξανθο, με αρκετό, κρεμώδη, καφετί αφρό μεγάλης διάρκειας! Τα αρώματά της είναι βυνώδη, έντονα, γλυκά, σχεδόν μεθυστικά αφού το αλκοόλ είναι αρκετά ευδιάκριτο, φρουτώδη, με απαλές νότες μελιού και καραμέλας και αλλά και της μαγιάς. Έχει μεσαίο προς γεμάτο σώμα και με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, δυνατή, γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη καθώς και φρουτώδης με νότες σκούρων αποξηραμένων φρούτων και καραμέλας! Η επίγευσή της είναι επίσης γλυκιά, πικάντικη και με μεγάλη διάρκεια.



Η πρώτη φωτογραφία στις 11 Οκτωβρίου 2015:

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland