Boddington's Pub Ale

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο facebook
την 1η μέρα του μπυρολογίου, 13/06/2015. 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 1η, Boddington's Bρετανική pale ale μπύρα που παράγεται στο Manchester από το 1778 έως σήμερα. Κάποτε ήταν από τις πιο δημοφιλείς μπύρες στην Αγγλία και γνωστή για το χρυσό χρώμα της και τον απαλό κρεμώδη αφρό της. Αυτό άλλωστε διατείνεται ανέκαθεν η ζυθοποιία σε όλες τις διαφημίσεις: Boddington's the cream of Manchester! (Η κρέμα του Μάντσεστερ!) Η γεύση της είναι δροσιστική, γεμάτη και ελαφρώς πικρή. Πίνεται ευχάριστα και δεν δημιουργεί αίσθημα φουσκώματος! Η περιεκτικότητά της σε αλκοόλ είναι 4,6%.
Το 1778 δύο έμποροι σιτηρών o Thomas Caister και Thomas Fry ιδρυσαν τη ζυθοποιία Strangeways στη συμβολή των οδών Great Ducie Street και New Bridge Street στο Strangeways του Manchester. Ο Henry Boddington προσχώρησε στην επιχείρηση το 1832 και το 1853 έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης. Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Boddington’s ζυθοποιίες το 1886 μετά το θάνατο του Henry.
Το 1992 η Boddington's γίνεται από τις πρώτες ζυθοποιίες που εισάγουν το περίφημο widget στα κουτάκια της μπύρας, τεχνολογία γνωστή ως Draught Flow System. Κατά την κονσερβοποίηση της Boddington's ο συνδυασμός διοξειδίου του άνθρακα και αζώτου που χρειάζεται για τη δημιουργία του υπέροχου αφρού (γνωστού ως κεφάλι της μπύρας) που δημιουργείται από τις βρύσες στις pubs δεν είναι ιδανικός.

Boddington's widget
Το widget είναι μία πλαστική μπαλίτσα γεμάτη με άζωτο που εισάγεται στο κουτί και με το άνοιγμά του εκρήγνυται και ελευθερώνεται βοηθώντας το διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχει στην μπύρα να δημιουργήσει επιπρόσθετες μικροσκοπικές φυσαλίδες, κρατώντας τον αφρό σταθερό και μοιάζει σαν να έχει σερβιριστεί από βαρέλι!


Θαυμάστε το σερβίρισμα της στο παρακάτω βίντεο:


Δείτε και τις 3 παρακάτω διαφημίσεις που θυμάμαι από την εποχή που ήμουν στο Manchester και είναι πραγματικά φοβερές!!





Πρόσφατη φωτογραφία στο στυλ που έχει πλέον καθιερωθεί.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland