La Corne du Bois des Pendus Blonde


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 395, La Corne du Bois des Pendus Blonde, Βέλγικη ... belgian ale μπύρα με 5,9 % και 40 IBUs αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την ζυθοποιία Brasserie d'Ebly σε συνεργασία με την Brasserie des Légendes.
Η μπύρα με το περίεργο αυτό όνομα που σημαίνει "το ξύλινο κέρατο του κρεμασμένου" έλαβε το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό μπύρας που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο στις 24 Οκτωβρίου 2010. Ψηφίστηκε από 16.000 επισκέπτες ανάμεσα σε πάνω από 400 μπύρες από περίπου είκοσι χώρες του κόσμου (Ιταλία, Γερμανία, Καναδάς, Βραζιλία ...), και μέχρι τότε ήταν η μόνη Βελγική μπύρα με τόση μεγάλη διάκριση! Το ποτήρι της θυμίζει λίγο το ποτήρι της Pauwel Kwak, καθώς λόγω του σχήματος κεράτου που έχει χρειάζεται μια ειδική ξύλινη βάση στήριξης.


Παρασκευάζεται με Pilsen βύνη και σιτάρι και σε αυτά οφείλεται το ελαφρώς θολό, ξανθό της χρώμα με τον πλούσιο, λευκό και κρεμώδη αφρό που δεν φεύγει ποτέ! Τα αρώματά της είναι απαλά βυνώδη, με νότες τροπικών φρούτων και εσπεριδοειδών, λεμονόχορτου και λυκίσκου. Η γεύση είναι τυπική ... Βέλγικη, γλυκιά στην αρχή, με μια ελαφριά πικράδα στη πορεία, και σχετικά αυξημένη ενανθράκωση. Μια ευχάριστη μεν μπύρα αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο όπως είχα προετοιμαστεί!



Πηγή: www.beer24.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland