Strange Brew Dr. Haze

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 573, Dr. Haze, Ελληνική double IPA μπύρα με 8% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την gypsy ζυθοποιία Strange Brew σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Χίου. Είναι δηλαδή αποτέλεσμα "νομαδικής" ζυθοποίησης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η ζυθοποίηση στις εγκαταστάσεις μικροζυθοποιείων που ανήκουν σε τρίτους! Κυκλοφόρησε μόλις ένα μήνα πριν, με αφορμή τα 2α γενέθλια της ζυθοποιίας και η συνταγή της είναι στην ίδια βάση με την Strange Years, την περσινή επετειακή (για τον 1ο χρόνο), με πιο γεμάτο σώμα και πιο δυνατή.
Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποίησαν και νιφάδες βρώμης εκτός από την βύνη κριθαριού, και κατά το dry-hopping χρησιμοποίησαν λυκίσκους Galaxy και Cryo Citra.

Η Dr. Haze λοιπόν, έχει θολό, ξανθό, hazy χρώμα με λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, με νότες τροπικών φρουτων, ανανά και ροδάκινου. Το σώμα της είναι γεμάτο και με μέση ανθράκωση! Η γεύση της είναι υπέροχη, απολαυστική, περισσότερο γλυκιά από πικρή, φρουτώδης, με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη και με μεγάλη διάρκεια.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland