Σόλο Antagonist

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 558, Σόλο Antagonist, Ελληνο-Νορβηγική Νew England barley wine μπύρα με 11,5% αλκοόλ και 60 IBUs! Πρόκειται για συνταγή συνεργασίας της Kρητικής ζυθοποιίας Σόλο με την ανερχόμενη Νορβηγική μικροζυθοποιία Hogna Brygg.
Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκαν βύνες κριθαριού και σιταριού, λυκίσκος και μια ιδιαίτερη, άγρια, Νορβηγική farmhouse μαγιά με την ονομασία Kveik. Αυτή η μαγιά ήταν η αφορμή για τη συγκεκριμένη συνεργασία των δυο μικροζυθοποιείων. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο «Ανταγωνιστής», που ήρθε να κοντράρει στα ίσα και να αμφισβητήσει τον «Πρωταγωνιστή» της ελληνικής craft σκηνής .
Πρόκειται για μπύρα που υπακούει στον κανόνα 3Α, αφροζύμωτη, αφιλτράριστη, απαστερίωτη. Το χρώμα της είναι σκουρόξανθο με χάλκινες ανταύγειες, θολό, με παχύ, πυκνό, συνεκτικό υπόλευκο αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι γλυκά, βυνώδη άλλα συνάμα ιδιαίτερα hoppy και με ευδιάκριτο το αλκοόλ (11,5 αλκοολικοί βαθμοί είναι αυτοί, δεν κρύβονται). Το σώμα της είναι συμπαγές, με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι υπέροχη, πολύπλοκη, γλυκιά στην αρχή, με φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών, πικρή στη συνέχεια, με πικάντικες νότες και με τον λυκίσκο να δηλώνει την παρουσία από την αρχή μέχρι το τέλος. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, αρκετά πικρή με πικάντικες νότες. Μια μπύρα με ιδιαίτερο χαρακτήρα που απευθύνεται σε ολίγους και τολμηρούς.

Πηγή: solobeer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland