Omnipollo Devin the Dude's Brew


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 557, Omnipollo Devin the Dude's Brew, Σουηδική pilsener μπύρα με 5,2 % αλκοόλ, από τη γνωστή νομαδική ζυθοποιία Omnipollo σε συνεργασία με τη  ζυθοποιία De Proefbrouwerij στο Βέλγιο. Περισσότερα για την Omnipollo εδώ.

Η μπύρα ζυθοποιείται προς τιμήν του Devin the Dude, γνωστού Αμερικανού καλλιτέχνη της hip-hop μουσικής, και φέρει το όνομά του. Στην Omnipollo προσέχουν τους οιωνούς και τους ακολουθούν αναλόγως. Κάποια στιγμή έδειξαν πως είχε έρθει η ώρα για την δημιουργία μιας κλασσικής pilsener γερμανικού τύπου. Πρώτον και κυριότερο μάλλον, ο αγαπημένος rapper τους Devin The Dude για τον οποίο προόριζαν μια IPA προς τιμή του φαίνεται να τους το ξέκοψε, λέγοντας “none of that fruity stuff” αλλά και η παρατήρηση πως στα τελευταία φεστιβάλ μπύρας όλοι οι ζυθοποιοί κάποια στιγμή μαζεύονται σε όποιον έχει φέρει μια κλασσική pilsener. Και κάπως έτσι εγένετο η "Devin the Dude's Brew"!

Το χρώμα της είναι ολίγον θολό, ξανθό με λευκό κρεμώδη αφρό μέσης διάρκειας. Έχει απαλά αρώματα βύνης αλλά και λυκίσκου, νότες γρασιδιού, ελαφρύ σώμα και μέση ανθράκωση για την κατηγορία. Η γεύση της είναι γλυκόπικρη, ξεδιψαστική, πολύ ευχάριστη, με τις νότες των εσπεριδοειδών να της προσδίδουν έναν τυπικό pilsener χαρακτήρα γερμανικού τύπου. Ιδιαίτερα έντονη και μεγάλης διάρκειας είναι και η επίγευσή της που χαρακτηρίζεται από την τυπική ελαφριά πικράδα μιας pilsener.

Πηγή : omnipollo.com

Devin the Dude

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland