Karma Pale Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 564, Karma Pale Ale, Ελληνική pale ale μπύρα με 5,6% αλκοόλ & 23 IBUs από τη Ζυθοποιία Πελοποννήσου στον Άγιο Γεώργιο Νεμέας. Διαβάστε περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Η Karma Pale Ale είναι αφροζύμωτη, απαστερίωτη κι αφιλτράριστη. Στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 5 διαφορικές ποικιλίες ελληνικών και γερμανικών βυνών και πέντε ποικιλίες λυκίσκων, και υπόκειται σε μακρά ωρίμανση τουλάχιστον 6 εβδομάδων. 
Είναι ξανθιά, θολή, με άφθονο, παχύ, θορυβώδη στην αρχή, κρεμώδη, λευκό αφρό πολύ μεγάλης διάρκειας. Κατά το σερβίρισμα, σε περίπτωση που επιθυμείτε τυχόν ίζημα να παραμείνει στη φιάλη, σερβίρετέ την με αργό ρυθμό και αφήστε λίγη σε αυτή. Τα αρώματά της είναι έντονα, βυνώδη, με φρουτώδεις νότες, ροδάκινου και βερίκοκου. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με έντονη ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ νόστιμη, ξεδιψαστική, ισορροπημένα γλυκόπικρη, φρουτώδης, με γήινες νότες γρασιδιού, κι έντονη καραμέλα όταν ζεσταθεί (αν προλάβει να ζεσταθεί). Τέλος έχει μακράς διάρκειας, ελαφρώς πικρή και ξηρή επίγευσή.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland