Elina's IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 568, Elina's IPA, Ελληνική India Pale Ale μπύρα με 6,5% αλκοόλ. Πρόκειται για τη νικήτρια συνταγή στον διαγωνισμό σπιτικής μπύρας 1st Brew Challenge - 2018 American IPA που διοργάνωσε το γνωστό κατάστημα εμπορίας πρώτων υλών αλλά και εξοπλισμού οικιακής ζυθοποίησης, beeramatistirio.

Στις 2/12/2018 έγινε ο ημιτελικός στο Tales of Ales κατά τον οποίο 10 μπύρες (από σύνολο 37 συμμετοχών) προκρίθηκαν στον τελικό που έλαβε χώρα στον Αλχημιστή Rock N Roll Beer Bar στις 9/12/2018.

Η μπύρα της Ελίνας Σαουσοπούλου κατέλαβε την πρώτη θέση με βραβείο τη ζυθοποίηση 1000 λίτρων της συνταγής της, στην ΚΥΚΑΩ - Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία Ο.Ε. στο Πλατάνι Αχαΐας, λίγο έξω από την Πάτρα. Η ζυθοποίηση έγινε στις 18/3/2019 με ανοιχτές τις πόρτες του ζυθοποιείου για το κοινό, και το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε στις 24/4/2019 στο νεότατο tap room των Strange Brews στο Κουκάκι.

Η Elina's IPA λοιπόν, ως αφιλτράριστη έχει ελαφρώς θολό σκουρόξανθο χρώμα με κόκκινες ανταύγειες και με λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα τροπικά, με νότες εσπεριδοειδών φρούτων, ροδάκινου και ανανά. Το σώμα της είναι γεμάτο και με χαμηλή σχετικά ανθράκωση! Η γεύση της είναι υπέροχη, απολαυστική, ισορροπημένα γλυκόπικρη, φρουτώδης, με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Τέλος η επίγευσή της έχει μεγάλη διάρκεια και χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά πικράδα.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland