Chill Bill Brewing - Triple C IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 569, Chill Bill Brewing - Triple C IPA, Νορβηγική india pale ale μπύρα με 6,9% αλκοόλ και 52 IBUs! Παρασκευάζεται στη γνωστή μας κρητική ζυθοποιία Σόλο, στην Καλλιθέα Ηρακλείου Κρήτης για λογαριασμό της Νορβηγικής εταιρείας Chill Bill που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μέσων χαλάρωσης και αράγματος, όπως αιώρες, πουφ, στρωμάτων νερού και κουνιστές καρέκλες αλλά και μπύρας. Kαι γιατί όχι, αφού και η μπύρα είναι ένα ... μέσο χαλάρωσης.
Η Chill Bill Brewing είναι δηλαδή μια νομαδική ζυθοποιία στη Νορβηγία που έβρασε 2 μπύρες της στην Κρήτη: τη Siesta Saison και την Triple C IPA. Σήμερα βρίσκεται στα ποτήρια του μπυρολογίου η δεύτερη. Η ονομασία της προέρχεται από το αρχικό γράμμα των 3 ποικιλιών λυκίσκου που έχουν χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίησή της: Citra, Cascade, & Centennial.
Η Triple C IPA, είναι ξανθιά, θολή με αρκετό, πυκνό, κρεμώδη, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας που αφήνει όμορφα αποτυπώματα στο ποτήρι. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, hoppy φυσικά, με φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών αλλά και κωνοφόρων. Έχει ωραίο σώμα, μεσαίο προς γεμάτο, με μέση ανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, αναζωογονητική, λίγο επιθετική και πικάντικη, ξηρή, με φρουτώδεις νότες κίτρου και γρασιδιού. Τέλος η επίγευσή της έχει μια ιδιαίτερα ευχάριστη πικράδα και μεγάλη διάρκεια.




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland