Belka Pilsner

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 562, Belka Pilsner, Ελληνική pilsner μπύρα με 5% αλκοόλ. Παράγεται στη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης Ε.Π.Ε. για λογαριασμό της ΔΑΣΑΚΛΗ ΣΤ. - ΠΥΡΟΥΝΑΚΗΣ Ν. Ο.Ε. Φέρει το όνομα της διάσημης σκυλίτσας που μαζί με άλλη μία σκυλίτσα, την Στρέλκα ήταν τα πρώτα σκυλιά-κοσμοναύτισσες  που πραγματοποίησαν διαστημική πτήση.
Στις 19 Αυγούστου 1960, η Σοβιετική Ένωση εκτόξευσε το διαστημικό σκάφος Korabl-Sputnik 2, το οποίο στη Δύση ήταν γνωστό ως Sputnik 5. Πρωταγωνιστές του πληρώματος ήταν δύο εκπαιδευμένα αδέσποτα σκυλιά (διασταύρωση περισσοτέρων από μια ράτσα) που βρέθηκαν να περιφέρονται στους δρόμους της Ρωσίας. Το καθένα από τα μικροσκοπικά σκυλιά ζύγιζε περίπου 12 κιλά και ονομάστηκαν Belka (σκίουρος) και Strelka (μικρό βέλος). Συνταξιδιώτες αυτών ήταν ένα γκρίζο κουνέλι, 40 ποντίκια, δύο αρουραίοι, μύγες των φρούτων, μια πληθώρα φυτών, κι ένα ανθρώπινο ομοίωμα. Παρέμειναν σε τροχιά γύρω από τη γη για 24 ώρες μόνο κάνοντας 17 πλήρεις περιστροφές. Ήταν οι πρώτοι οργανισμοί που μπήκαν σε τροχιά και που επέστρεψαν σώοι στη Γη.

H σημερινή μπύρα λοιπόν, είναι απαστερίωτη, φιλτραρισμένη, ξανθιά, με πυκνό, συνεκτικό, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι απαλά, βυνώδη, τα τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι πολύ καλή, ξεδιψαστική, γλυκόπιοτη, βυνώδης, με απαλές νότες λυκίσκου και γρασιδιού, και τέλος η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή, κι έχει μεγάλη διάρκεια. Μια ευκολόπιοτη pilsner που θα ικανοποιήσει του λάτρεις του είδους.

Πηγή: www.olapet.gr
Πηγή: www.dogforum.gr

Οι Belka και Strelka σε συνέντευξη
τύπου μια μέρα μετά

Οι Belka και Strelka βγαίνουν 
ζωντανές από την διαστημική κάψουλα

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland