Valtinger Golden Honey Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 546, Valtinger Golden Honey Ale, Ελληνική golden ale μπύρα με 5,6% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από τη Valtinger σε συνεργασία με την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Sknipa Microbrewery). Πρόκειται για το πρώτο λιθαράκι του οικοζυθοποιού Θανάση Μισάλτη, στην ελληνική σκηνή της νομαδικής craft μπύρας. Ήδη έχει κυκλοφορήσει και το δεύτερο, μια γερμανικού τύπου pilsner και σίγουρα θα υπάρξουν κι άλλα καθώς ο Θανάσης δεν σταματά να πειραματίζεται. Η ονομασία Valtinger προέρχεται από τον τόπο καταγωγής του Θανάση, την Κασσάνδρεια Χαλκιδικής ή αλλιώς Βάλτα.
Να σημειωθεί πως η Valtinger Golden Honey Ale στα BeerBartender Awards, στις 25 Φεβρουαρίου 2019, απέσπασε την θέση στην κατηγορία Specialty Ale των Greek Beer Awards.

Το χρώμα της είναι ξανθό κεχριμπαρένιο, με παχύ, κρεμώδη, συνεκτικό, λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι κυρίως βυνώδη, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών και απαλές νότες μελιού το οποίο παρεμπιπτόντως είναι επώνυμο μέλι Χαλκιδικής, Passion Forest Honey, πιστοποιημένα βιολογικό, ορεινό από τον Ταξιάρχη. Το σώμα της είναι μεσαίο με κανονική ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη με γήινες, βοτανικές νότες, και η μακράς διάρκειας επίγευσή της είναι αρμονικά ισορροπημένη μεταξύ της πικράδας του λυκίσκου και της γλυκύτητας του μελιού.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland