Primator Evergreen

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 533Primátor Evergreen, Τσέχικη πράσινη pilsner μπύρα με 4,7% αλκοόλ, από την ιδρυθείσα το 1872 ζυθοποιία Primátor a.s (Pivovar Náchod - LIF Group Inc.), στο Náchod της Τσεχίας. Περιορισμένης έκδοσης spring μπύρα που κυκλοφόρησε μόλις αυτόν το μήνα, πρωτίστως για να είναι διαθέσιμη τη Μεγάλη Πέμπτη αφού η Τσέχικη θρησκευτική παράδοση προτρέπει την κατανάλωση πράσινων τροφίμων (σπανάκι, τσουκνίδες και διάφορα είδη λάχανων) και γιατί όχι και μπύρας, για την εξασφάλιση καλής υγείας για το υπόλοιπο έτος. Μαζί με το βασιλικό ποτίστηκε και γλάστρα φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση η γιορτή του Αγίου Πατρικίου το τριήμερο 15-17 Μαρτίου, που η Primátor Evergreen έρρεε άφθονη στις μπυραρίες και στα taprooms!

Σε κάποια από αυτές τις μπυραρίες, σε κλίμα κατάνυξης σε μια αγρυπνία για τον Άγιο, απόλαυσα μια "πράσινη". Το πλούσιο πράσινο χρώμα της επιτυγχάνεται με την χρήση διαφόρων είδη βοτάνων κατά τη ζυθοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των τσουκνίδων, και φρέσκου πράσινου κριθαριού.
Το χρώμα της είναι καταπράσινο φυσικά με λευκό αφρό, μέσης διάρκειας. Το άρωμά της είναι το δυνατό της σημείο! Μπορεί να μην είναι πολύπλοκο αλλά είναι εντυπωσιακά ευχάριστο με απαλές βυνώδεις νότες. Το σώμα της είναι ελαφρύ με κανονική ενανθράκωση και η γεύση της, ξεδιψαστική, ευχάριστη, ελαφρώς πικρή όπως μιας κλασσικής τσέχικης pilsner, και με μια ελαφριά ξηρότητα στο τελείωμα.

Πηγή: www.ratebeer.com

Σχόλια

  1. πολύ ωραίο μπυρολόγιο μπαμπά μπράβο σου με βαφμολόγια άπο το ένα έως το 10 θα σου 'βαζα 120 και άπηρο και εις ανότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland