Van Pur Premium

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 515, Van Pur Premium, Πολωνική lager μπύρα με 5% αλκοόλ από την ζυθοποιία Van Pur με έδρα στην πρωτεύουσα Βαρσοβία. Η Van Pur ξεκίνησε ως Γερμανο-Πολωνική εταιρεία με την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Μετά από κάποια αποτυχημένα εταιρικά πειράματα σε άσχετα τελείως πεδία η εταιρεία επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή και διανομή μπύρας. Αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες  ζυθοποιίες στην Πολωνία. Τον Δεκέμβριο του 2010 αγόρασε τον Πολωνικό κλάδο του Δανέζικου group Royal Unibrew με αντάλλαγμα 20% των μετοχών της Van Pur στην Πολωνία. Το 2011 φτάνει να λειτουργεί 5 ζυθοποιεία στις πόλεις Jędrzejów, Koszalin, Łomża, Rakszawa και Zabrze. Τον Οκτώβριο του 2012 αποκτά ξανά το 20% των μετοχών που κατείχε η Royal Unibrew για 111 εκατομμύρια Ζλότι.
Η Van Pur από το 2013 παρασκευάζει αρκετά brands μπύρας, Łomża, Strzelec, BROK, Śląskie και Karpackie καθώς και μη αλκοολούχα ποτά βύνης Razowy και Jędrzej, ενώ παράγει και τις ετικέτες των μεγάλων αλυσίδων supermarkets Tesco και Morrisons.
Είναι ξανθιά, διαυγής με λευκό αφρό μέσης διάρκειας που μοιάζει με σαπουνάδα. Έχει απαλά βυνώδη αρώματα, όχι και τόσο ευχάριστα που θυμίζουν φάρμακα. Η γεύση είναι νερουλή και αδιάφορη με ελαφρύ σώμα και μέση ενανθράκωση. Η επίγευσή της είναι μικρής διάρκειας και σε αντιστοιχία με τη γεύση. Μια μπύρα που δεν κατάφερα να πιω ούτε την μισή!

Πηγή: www.vanpur.com
Πηγή: en.wikipedia.org

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland