Strange Brew Mandy Black

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 514, Mandy Black, Ελληνική stout μπύρα με 7% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την gypsy ζυθοποιία Strange Brew σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Χίου. Είναι δηλαδή αποτέλεσμα "νομαδικής" ζυθοποίησης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η ζυθοποίηση στις εγκαταστάσεις μικροζυθοποιείων που ανήκουν σε τρίτους! Κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες βδομάδες και θα αποτελέσει τη δεύτερη μόνιμη ετικέτα της ζυθοποιίας. Θυμηθείτε την πρώτη τους, την υπέροχη τσιγγάνα Jasmine IPA, εδώ.
H Mandy Black ήταν μια Εγγλέζα πειρατίνα, γεννημένη στα τέλη του 17ου αιώνα, η οποία έγινε διάσημη για τις επιθέσεις της εναντίων των αυτοκρατορικών πλοίων, κατά τις οποίες άρπαζε τα βαρέλια μαύρης (Stout) μπύρας που εξάγονταν στις Βρετανικές αποικίες στο Νέο Κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το ποίημα στην ετικέτα:

beyond the reefs of howling wind,
hides the rebel bandit Queen.
She storms the ships of Union Jack,
their Stout barrels to take back.
And people sing with pints on hand
"Here's to you, o, Mandy Black!"

Αξίζει να διαβάσετε την ιστορία της Mandy Black εδώ.

Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της Mandy Black είναι μαύρο με λίγο σχετικά καφέ αφρό μέσης διάρκειας που καθώς λιγοστεύει στο ποτήρι αφήνει όμορφα σημάδια στα τοιχώματα παρόμοια με αυτά του ελληνικού καφέ στο φλυτζάνι. Έχει έντονο άρωμα με κυρίαρχες τις νότες του καφέ, της σοκολάτας και της καραμέλας, γεμάτο σώμα και μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι απλά καταπληκτική, ισορροπημένη, γλυκιά και πικρή, με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Τέλος, η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, κι ελαφρώς πικρή.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland