Sigri Sedusa

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 510, Sigri Sedusa, Ελληνική red ale μπύρα με 5% αλκοόλ. Παρασκευάζεται στη Μικροζυθοποιία Χίου από την νεοϊδρυθείσα (2018) Sigri Brewery στο Σίγρι της δυτικής Λέσβου, δίπλα στο απολιθωμένο δάσος! Είναι αποτέλεσμα νομαδικής ζυθοποίησης (nomad/gypsy brewing) όπως έχει καθιερωθεί ο όρος για τη δυνατότητα να βράσεις την συνταγή σου σε ένα ζυθοποιείο χωρίς αυτό να σου ανήκει. Η ζυθοποιία απαρτίζεται από ένα ζευγάρι στη ζωή που εκτός από τα δεσμά του γάμου τους ένωσε η αγάπη για την καλή μπύρα αλλά και για το χωριό τους. Αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξή τους politikalesvos.gr και στο beeroskopio.com.
Αυτή τη στιγμή τα λιθαράκια τους στην ελληνική σκηνή craft μπύρας είναι δύο. Η Σεδούσα και η Νησσιώπη, red και blond ales αντίστοιχα. Οι ονομασίες προέρχονται από τα ονόματα των δυο μικρών νησίδων απέναντι από το Σίγρι. Η Σεδούσα που πίνω σήμερα συμβολίζει τη φωτιά και την οργή! Συχνά θεωρούμενη ως θεότητα προκαλούσε ρήγματα στο νησί με τη λάβα της , δάμαζε τις καταιγίδες και ηρεμούσε τη θάλασσα.
Στα της μπύρας τώρα, η Sedusa είναι απαστερίωτη και αφιλτράριστη με σκούρο χαλκοκόκκινο χρώμα και μπεζ αφρό μικρής σχετικά διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, βυνώδη με ευχάριστες νότες καραμέλας και καβουρδισμένης βύνης . Το σώμα της είναι μέτριο με μέση ενανθράκωση. Η γεύση της είναι ευχάριστη, έντονη, ισορροπημένη, ξεδιψαστική με κάποιες νότες εσπεριδοειδών, οι οποίες χαρακτηρίζουν και την ελαφρώς πικρή και μέσης διάρκειας επίγευση!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland