Αναστασίου Συνταγή 10

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 503, Αναστασίου Συνταγή 10, Ελληνική double dry hopped West Coast IPA μπύρα με 7% αλκοόλ, και 70 IBUs από την Μικροζυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι Αττικής. H Ζυθοποιία Αναστασίου είναι η μοναδική ζυθοποιία των βορείων προαστίων και μία από τις λίγες στην Αττική . Ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης του The Local Pub στο Χαλάνδρι -ένα από τα δημοφιλέστερα και καλύτερα beer bars σε ολόκληρη την Ευρώπη- με την πολυετή πείρα στο χώρο της μπύρας και την πολύ μεγάλη αγάπη για τους λυκίσκους και τα αρώματα, άνοιξε προς τα τέλη του 2017 τη Ζυθοποιία Αναστασίου, ακριβώς πίσω από τη φημισμένη μπυραρία.

Ο στόχος της ζυθοποιίας εξαρχής ήταν η μικρή παραγωγή γνήσιου τοπικού ζύθου. Η επίτευξη αυτού του αρκετά δύσκολου στόχου βασίστηκε σε συνταγές φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη για τον ποιοτικό ζύθο. Παράγει φρέσκια μπύρα σε μικρές, μέχρι στιγμής, ποσότητες, η οποία διατίθεται, προς το παρόν μόνο σε βαρέλι σε επιλεγμένα beer bars. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες η Ζυθοποιία Αναστασίου είχε παραγάγει 9 διαφορετικές ετικέτες μπύρας: Ατμιστή, Αλκίμη, Αστερόεσσα, Δυτική Ακτή, Ωκεανίς, Σικάλεως, Καθημερινή, Δυτική Ακτή Συνταγή 2, και την Μονοποικιλιακή. Η 10η συνταγή εμφιαλώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο σε συλλεκτικές φιάλες των 750 ml και κυκλοφόρησε στις 1 Δεκεμβρίου 2018. Αυτή λοιπόν  η μπύρα έμελλε να ήταν εκείνη που θα άνοιγα στο τελευταίο δείπνο για το 2018.

Το χρώμα της 10ης συνταγής είναι ξανθό και θολό με λίγο σχετικά αφρό, μικρής διάρκειας. Με το άνοιγμα της φιάλης σε πλημμυρίζουν υπέροχα φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο και με χαμηλή σχετικά ενανθράκωση. Οι βύνες που έχουν χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίησή της σε συνδυασμό με τις γερές δόσεις φρέσκων λυκίσκων Citra και Chinook (20γρ.ανά λίτρο) και την double dry hop επεξεργασία συνθέτουν μια καταπληκτική, περισσότερο πικρή και λιγότερο γλυκιά γεύση, με γήινες νότες γκρέιπφρουτ και κωνοφόρων, που γίνονται ακόμα πιο έντονες καθώς ζεσταίνεται. Τέλος η πικρή και τραγανή επίγευση έρχεται να σφραγίσει απολαυστικά  το συνολικά υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα!

Με νέα συσκευασία σε κουτί 500ml στις 7 Ιουνίου 2020:


Πηγή: www.newsbeast.gr
Πηγή: www.facebook.com


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland