Dark Crops Rotting Christ Non Serviam

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 508, Dark Crops Rotting Christ Non Serviam, Ελληνική imperial stout μπύρα με 11% αλκοόλ και 55 IBUs, από την Dark Crops Brewery σε συνεργασία με το γνωστό black metal συγκρότημα Rotting Christ. Το όνομά της που στα λατινικά σημαίνει "Δεν υπηρετώ" προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι και άλμπουμ του συγκροτήματος  που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1994.
Είναι αποτέλεσμα "νομαδικής" ζυθοποίησης όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η ζυθοποίηση στις εγκαταστάσεις μικροζυθοποιείων που ανήκουν σε τρίτους και συγκεκριμένα παράγεται στην Ηλειακή Ζυθοποιία στο Λατζόι Ηλείας. Πρόκειται για μια μπύρα που επιδέχεται μια σχετική παλαίωση 2-3 ετών καθώς βελτιώνεται με τον χρόνο.
Το χρώμα της μπύρας είναι μαύρο, με πυκνό, κρεμώδη, καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι υπέροχα, έντονα, βυνώδη, με τον καφέ, τη σοκολάτα και την καραμέλα να προϊδεάζουν για την γεύση που θα ακολουθήσει. Έχει γεμάτο σώμα και χαμηλή ενανθράκωση. Η γεύση της είναι πραγματικά απολαυστική, με έναν ιδιαίτερα έντονο burbon χαρακτήρα αφού έχει υποστεί παλαίωση σε burbon βαρέλια, γλυκόπικρη, με ευχάριστες νότες πικρής σοκολάτας, καφέ και βανίλιας! Η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, και περισσότερο γλυκιά από πικρή!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland