Septem Dilemma

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 495, Septem Dilemma, Ελληνική barley wine μπύρα με 10,4% αλκοόλ και 75 IBU από την Septem Μικροζυθοποιία στην Εύβοια. Είναι μια εποχιακή, απαστερίωτη και αφιλτράριστη μπύρα που ανήκει στη σειρά Hobby Hoppy Series, στην παραγωγή της οποίας για το release του 2017 χρησιμοποιήθηκαν βύνες κριθαριού και σιταριού και 3 ποικιλίες λυκίσκου, Rakau, Wai-iti & Styrian Golding για όσους γνωρίζουν και ενδιαφέρονται. Η μισή ποσότητα αυτής της μπύρας έχει υποστεί 8μηνη παλαίωση σε καινούρια γαλλικά δρύινα βαρέλια ενώ η άλλη μισή είναι μη παλαιωμένη.
Το χρώμα της είναι χαλκοκόκκινο, θολό, με λιγοστό σχετικά αφρό μέσης διάρκειας. Το αρώμά της είναι υπέροχο, μεθυστικό, με νότες καραμέλας, δρύινου βαρελιού, γλυκού κρασιού και κάτι από γλυκό κουταλιού! Το σώμα της είναι γεμάτο με αυξημένη ενανθράκωση, και η γεύση της ισορροπημένα γλυκόπικρη, δυνατή, με ευχάριστες δρύινες νότες, καθώς και βανίλιας, μπισκότου, σταφίδας, δαμάσκηνου και με το αλκοόλ να είναι εμφανές και να σε ζεσταίνει ευχάριστα τις νύχτες του χειμώνα, για τις οποίες και προορίζεται. Η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη, ευχάριστη και μεγάλης διάρκειας. 
Να σημειωθεί πως η Dilemma επιδέχεται και περαιτέρω παλαίωση 2-3 ετών στη φιάλη αν κάποιος έχει την υπομονή και το σωστό χώρο φυσικά, έτσι ώστε να μπορέσει να απολαύσει την εξέλιξή της στο χρόνο.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland