Carling Original Lager


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 498, Carling Original Lager, Αγγλική lager μπύρα με 4% αλκοόλ. Παράγεται από την Molson Coors Brewing Company στο Burton-on-Trent του ανατολικού Staffordshire. Η ζυθοποιία Carling ιδρύθηκε από τον Thomas Carling στο Λονδίνο του Οντάριο στον Καναδά το 1840. Στο Ηνωμένο Βασίλειο πωλήθηκε για πρώτη φορά το 1952. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 ήταν η πιο δημοφιλής μπύρα στο Ηνωμένο Βασίλειο από πλευράς πωλήσεων. Η ζυθοποιία άλλαξε χέρια αρκετές φορές, αποκτήθηκε από την Canadian Breweries Limited, που τελικά μετονομάσθηκε σε Carling O'Keefe, η οποία συγχωνεύτηκε με την Molson, που τελικά συγχωνεύτηκε με την Coors και δημιούργησαν την Molson Coors Brewing Company.
Η Carling είναι η μπύρα του ποδοσφαίρου και της μουσικής. Στην Αγγλία ήταν βασικός σπόνσορας της Premier League (1993-2001), του κυπέλλου Αγγλίας (2003-2012), και ξανά της Premier League από τον Ιούνιο του 2016 έως το τέλος της σεζόν 2018-19. Τέλος, η Carling υποστηρίζει πολλά από τα μεγαλύτερα μουσικά festivals στην Μ. Βρετανία.
Περνώντας στα της μπύρας, είναι ξανθιά με λευκό, κρεμώδη και συνεκτικό αφρό, μέσης διάρκειας. Έχει απαλά βυνώδη αρώματα, τα τυπικά της κατηγορίας, χαμηλή ενανθράκωση και πολύ ελαφρύ σώμα. Η γεύση της είναι σχετικά γλυκιά, με τις χαρακτηριστικές νότες της βρετανικής μαγιάς,  ξεδιψαστική, αλλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, για να μην πω πως είναι τελείως αδιάφορη - είχα προετοιμαστεί για κάτι καλύτερο. Είναι ελαφριά και με τόσο χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι για πολλά pints, και ίσως να είναι κι αυτός ο λόγος της ευρείας αποδοχής στη Μ. Βρετανία. Η επίγευση της είναι ένα ακόμα αδύνατο σημείο καθώς τη βρήκα έντονα μεταλλική.

Πηγή: en.wikipedia.org
Πηγή: www.okathens.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland