ΔΡΟΣΙΑ

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 489, ΔΡΟΣΙΑ, Ελληνική σπιτική premium lager μπίρα με 5% αλκοόλ. Παράγεται στην Πάτρα από την οικοζυθοποιία Birra Danos δηλαδή από τον μηχανολόγο μηχανικό στο επάγγελμα Γεώργιο Ντάνο, έναν βραβευμένο ερασιτέχνη ζυθοποιό για τον οποίο αξίζει να διαβάσετε εδώ.
Η τέταρτη κατά σειρά λοιπόν μπίρα του Γιώργου, που έχει περάσει από τις σελίδες του παρόντος μπυρολογίου, είναι μια lager. Το χρώμα της είναι ξανθό, ελαφρώς θολό, με πυκνό και κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι κυρίως βυνώδη, γήινα, με νότες γρασιδιού και μια ελαφρώς πικάντικη αίσθηση με νότες τζίντζερ. Έχει αυξημένη ενανθράκωση κι ελαφρύ σώμα. Η γεύση της είναι γλυκόπιοτη, αν μη τι άλλο ξεδιψαστική, ελαφρώς πικάντικη με νότες  νεραντζιού  που τις προσδίδουν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο χαρακτήρα! Τέλος, η επίγευσή της είναι έντονη, καθόλου πικρή και μέσης διάρκειας.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland