Beach Bum

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 487, Beach Bum, Ελληνική flavoured (tropic) ale μπύρα με 5% αλκοόλ και 18 πικρικές μονάδες IBUs. Παρασκευάζεται στην Ηλειακή Ζυθοποιία από την Blame The Sun Brewing, ήτοι τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο (Bartender στο White Monkey) και τον Δημήτρη Λαδόπουλο (Beer Sommelier, Cava di Patsi). Η πρώτη Beach Bum κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα και εντυπωσιάζει ακόμα και πριν το άνοιγμα της φιάλης, με την ετικέτα. Πολύχρωμη και εμπνευσμένη από τη δεκαετία του 60 και τη γνωστή πολυνησιακή tiki κουλτούρα φιλοδοξεί να σε προετοιμάσει για ένα καλοκαιρινό ταξίδι στη Χαβάη, σε μια τεράστια παραλία με φοίνικες, να κάθεσαι ώρες ατελείωτες και να απολαμβάνεις εξωτικά "coct-ales" ατενίζοντας τα κύματα του ωκεανού και τους ατρόμητους surfers.
Για την συγκεκριμένη μπύρα έχουν χρησιμοποιηθεί δύο διαφορετικοί τύποι λυκίσκου, βύνη κριθαριού, βύνη σιταριού, νιφάδες βρώμης, μαγιά, τζίντερ και lime. Το χρώμα της είναι υποκίτρινο θολό με λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, ευχάριστα με πικάντικες νότες τζίντζερ και τροπικών φρούτων, μάνγκο και ανανά. Το σώμα της είναι μέτριο και η εναθράκωσή της είναι αυξημένη. Η γεύση της είναι πολύπλοκη, ξεδιψαστική, ελαφρώς όξινη, με το τζίντζερ να ξεχωρίζει και να της προσδίδει έναν ιδιαίτερα ευχάριστο πικάντικο χαρακτήρα. Το τζίντζερ κυριαρχεί και στη μεγάλης διάρκειας επίγευση που σε συνδυασμό με τις όξινες νότες του lime σφραγίζουν ευχάριστα αυτήν την tiki γευστική εμπειρία.
Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και σε κάτι εντελώς προσωπικό, καθώς η Beach Bum και συγκεκριμένα το τζίντζερ, κατάφερε κάτι που καμιά άλλη μπύρα δεν έχει καταφέρει, να ανασύρει μια ανάμνηση από την παιδική μου ηλικία, όταν μαζί με την γιαγιά μου μαζεύαμε φασκόμηλο για το σπίτι, στην πλαγιά ενός λόφου στην Κρήτη! Θυμάμαι να κρατάω ένα μεγάλο μάτσο φασκόμηλο και η μυρωδιά του ένα είναι τόσο έντονη, σχεδόν μεθυστική, κι εγώ να σκύβω συνεχώς να το μυρίζω με βαθιές ανάσες!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland