Anchor San Franpsycho IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 490, Anchor San Franpsycho IPA, Αμερικάνικη india pale ale μπύρα με 6,3 % αλκοόλ, από τη ζυθοποιία Anchor Brewing Company στο San Francisco της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η Anchor San Franpsycho IPA είναι μια collaboration μπύρα της Anchor Brewing & της εταιρείας ρουχισμού και αξεσουάρ San Franpsycho προς τιμήν της πόλης και κουλτούρας του San Francisco. 
Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018, και στα χέρια μου βρέθηκε σαν δώρο με την αγορά 2 μπυρών της Anchor Brewing σε tap-takeover της, που διοργάνωσε γνωστή μπυραρία της πρωτεύουσας. Στη ζυθοποίηση της San Franpsycho IPA, χρησιμοποιούνται 3 ποικιλίες βυνών, δίστιχο κριθάρι, κόκκινο σιτάρι και acidulated και στη δευτερεύουσα ζύμωση προτίθεται πουρές ροδάκινου και βερίκοκου.  
Το χρώμα της είναι θολό ξανθό με πυκνό και κρεμώδη λευκό αφρό. Τα αρώματα της είναι υπέροχα, έντονα, βυνώδη με ευχάριστες φρουτώδης νότες ροδάκινου, βερίκοκου και ανανά. Το σώμα της είναι μέτριο και με αυξημένη ενανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ευκολόπιοτη, ισορροπημένα γλυκόπικρη, με έντονες φρουτώδης νότες. Τέλος στη μεγάλη διάρκειας επίγευση κάνει την εμφάνισή της μια έντονη αλλά ευχάριστη πικράδα που έρχεται να σφραγίσει το ευχάριστα γευστικό αποτέλεσμα.




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland