Σόλο Virgin Batch

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 479, Σόλο Virgin Batch, Κρητικο-Πολωνική white IPA μπύρα με 6% αλκοόλ και 28 IBU! Ζυθοποιήθηκε από τη Σόλο σε συνεργασία με την Πολωνική μικροζυθοποιία AleBrowar, στην Καλλιθέα Ηρακλείου Κρήτης στο νέο ζυθοποιείο της Σόλο και όπως μαρτυρά η ονομασία πρόκειται για τη συμβολικά πρώτη βρασιά σε αυτό, ανήμερα των εγκαινίων τους στις 12/9/2018. Ένα χρόνο πριν οι δύο μικροζυθοποιίες ζυθοποιησαν στην Πολωνία την παρθενική ετικέτα στο νέο ζυθοποιείο της AleBrowar, μια Imperial Brown Ale, που οι Πολωνοί ονόμασαν Virgin Βatch.
Η φρεσκότατη λοιπόν αυτή Virgin Batch παράχθηκε σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, μόλις 500 λίτρων και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ετικέτα είναι ο καρπός της συνουσίας δύο διαφορετικών στυλ μπίρας, μιας IPA και μιας βέλγικης σταρένιας (witbier).
Πρόκειται για μια θολή πορτοκαλόξανθη μπύρα με  πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Τ' αρώματά της είναι έντονα, φρουτώδη, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών, τροπικών φρούτων και κόλιανδρου. Έχει γεμάτο σώμα και μέση ενανθράκωση. Η γεύση της είναι ισορροπημένη, γλυκόπικρη, ελαφριά,  με έντονες φρουτώδεις νότες και με μεγάλης διάρκειας, επίσης γλυκόπικρη επίγευση!

Πηγή: solobeer.gr
Πηγή: www.alebrowar.pl

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland