Nikos Georgiou Pumkin Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 483, Nikos Georgiou Pumkin Αle, Ελληνική σπιτική κολοκυθόμπυρα με 6,5% αλκοόλ, μια αν μη τι άλλο ταιριαστή επιλογή για τη σημερινή νύχτα 31 Οκτωβρίου 2018 που γιορτάζεται το Halloween σε αρκετές χώρες της δύσης! Ο Νίκος Γεωργίου (γνωστός στα social media ως Nick Priest) είναι δεινός οικοζυθοποιός για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ!
Η pumkin ale λοιπόν του Νίκου φέτος έχει βέλγικο χαρακτήρα και στη ζυθοποίησή της χρησιμοποίησε άσπρη κολοκύθα του χωριού, candy sugar, brown sugar, κανέλλα, κάρδαμο και φυσικά λυκίσκο, υλικά μετρημένα και όμορφα τακτοποιημένα, πριν την εκτέλεση της συνταγής όπως ακριβώς στην παρακάτω φωτογραφία.
Είναι χειροποίητη, αφροζύμωτη, χαλκοκόκκινη με υπόλευκο αφρό μέσης διάρκειας. Διακρίνονται ευχάριστα, γλυκά και βυνώδη αρώματα, με απαλές νότες κανέλας και κάρδαμου. Έχει μεσαίο σώμα, χαμηλή ενανθράκωση και η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, πολύπλοκη σαν βελγίδα που είναι, γλυκιά και ξηρή.Το τελείωμα της είναι γλυκόπικρο, ελαφρώς όξινο και μέσης διάρκειας. Μια πάρα πολύ καλή μπύρα στη οποία είναι αποτυπωμένο το μεράκι του Νίκου γι αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και αγαπά τόσο να κάνει, δηλαδή να ζυθοποιεί!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland