ΕΡΩΘΕΑ

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 475, ΕΡΩΘΕΑ, Ελληνική σπιτική Red Saison μπίρα με 5% αλκοόλ. Παράγεται στην Πάτρα από την οικοζυθοποιία Birra Danos δηλαδή από τον μηχανολόγο μηχανικό στο επάγγελμα Γεώργιο Ντάνο, έναν βραβευμένο ερασιτέχνη ζυθοποιό που στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό οικιακής ζυθοποίησης που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ) τον Ιούνιο του 2017, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Tropical Stout με τη μέθοδο All Grain/BIAB με την De’KA 5 και το 2ο βραβείο στην κατηγορία English I.P.A. με την ίδια μέθοδο, με την AMMOUSA IPA.

Πλέον, ένα χρόνο μετά, οι μπίρες του γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας τα σύνορα της χώρας, αφού και οι δύο παραπάνω μπίρες κατάφεραν και διακρίθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας στο Great Taste Awards 2018 που έγινε πριν από μερικούς μήνες στην Μεγάλη Βρετανία.
Συγκεκριμένα η μαύρη μπύρα De’KA 5 κέρδισε δύο αστέρια, ενώ η ξανθιά ΑΜΜΟΥΣΑ πήρε ένα αστέρι, καταφέρνοντας έτσι να διακριθούν σε έναν διαγωνισμό στον οποίο πήραν μέρος συνολικά 135 μπύρες από όλο τον κόσμο.
Είναι σημαντικό επίσης να σημειωθεί ότι η "μαύρη" μπίρα του Γιώργο Ντάνου κατατάχθηκε στην 9η θέση συνολικά από όλα τα είδη μπίρας και η "ξανθιά" πήρε την 59η θέση.

Περνώντας τώρα στην ΕΡΩΘΕΑ, αυτή τη φορά έχουμε μια χαλκοκόκκινη μπίρα με πυκνό, κρεμώδη, ελαφρώς μπεζ αφρό ο οποίος σταδιακά μειώνεται σε ένα λεπτό στρώμα που σε συντροφεύει μέχρι το τέλος της. Τα αρώματά της είναι κυρίως βυνώδη και σχετικά βαριά με χαρακτήρα μπαχαρικών και νότες καραμέλας. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκιά στην αρχή, πικρή στη συνέχεια, αλλά γενικά  ισορροπημένη, με ευχάριστες πικάντικες νότες, γεμάτο σώμα και μέτρια ενανθράκωση. Το αλκοόλ παρότι μόνο 5% vol σου δημιουργεί την αίσθηση πως είναι περισσότερο. Η επίγευσή της είναι μακράς διάρκειας με έναν ευχάριστα πικάντικο χαρακτήρα.

Πηγή: www.patrasevents.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland